<
>

49ers verslaan Cowboys na spannend einde

Voor het eerst sinds 15 januari 1995 namen San Francisco 49ers en Dallas Cowboys het tegen elkaar op in de NFL play-offs en niet voor het eerst was het weer een enorm spannende wedstrijd. De 49ers trokken uiteindelijk aan het langste eind. Een touchdown van Deebo Samuel in het derde kwart bleek uiteindelijk genoeg voor de 23-17 overwinning.

"Het was behoorlijk emotioneel daarbuiten", zei 49ers-coach Kyle Shanahan na de wedstrijd. "Veel kansen, we moesten de wedstrijd winnen. Ik heb het gevoel dat we een aantal keer goed weg zijn gekomen. Maar de jongens bleven gewoon vechten en we hadden een paar fouten aan het einde die daar niet hadden mogen komen. We moesten die wedstrijd gewoon afmaken. Het was uiteindelijk een geweldige overwinning van de jongens."

Lang kon Cowboy-quarterback Dak Prescott uit de wedstrijd worden gespeeld. Pas tegen het eind van het tweede kwart bereikte Amari Cooper de endzone van de 49ers voor het eerst. Mede door benutte field goals van Robbie Gould en een touchdown-run van Elijah Mitchell bleven de 49ers aan de leiding. In het laatste kwart kwamen de Cowboys nog aardig dichtbij, onder meer door een touchdown van Prescott. Maar op het laatste moment bleven de 49ers stevig in hun tackles en dat bleek de doorslag voor de overwinning. De Green Bay Packers zijn de volgende horde in de play-offs.

Chiefs langs Steelers
Kansas City Chiefs kwam passend moeilijk door de defensie van Pittsburgh Steelers heen. Tenminste, tot het einde van het tweede kwart. Toen kreeg quarterback Patrick Mahomes het op zijn heupen. Het leidde in nog geen vijf minuten tot drie touchdowns en uiteindelijk de 42-21 overwinning van de Chiefs.

Mahomes gooide 404 yards en leidde Kansas City naar de eindzone bij zes opeenvolgende worpen na de turnover in het tweede kwart. De Chiefs liepen in de tweede helft nog verder uit. "We waren allemaal boos op onszelf", zei Mahomes. "We speelden niet met genoeg energie. We speelden niet op een hoog genoeg niveau. We hebben onszelf allemaal gemotiveerd. Iedereen praatte met elkaar en we kwamen met een andere urgentie naar buiten na het eerste kwart." De Chiefs spelen door de overwinning tegen Buffalo Bills in de Divisional playoffs.

Voor Steelers-quarterback Ben Roethlisberger zou het heel goed zijn laatste wedstrijd kunnen zijn. "Ik bedoel, we hebben verloren. Het is klote. Maar als je in de play-offs komt, is er maar één team dat het seizoen eindigt op de manier zoals ze willen", zei Roethlisberger. "Ik zal zeggen dat ik trots ben op de manier waarop onze jongens vanavond hebben gevochten."