<
>

Odukoya weer stap dichterbij NFL-droom

Nederlander Thomas Odukoya is een stap dichter bij het verwezenlijken van zijn NFL-droom. De in Almere geboren Odukoya mag zich bewijzen voor een plek in het International Player Pathway-programma. In totaal doen er 13 spelers mee, zo maakte de NFL bekend.

Het IPP-programma geeft talentvolle American Football-spelers de kans om zich te meten met het NFL-niveau. Mogelijk dient er via het programma zich een kans om aan te sluiten bij een team van het allerhoogste niveau. Afgelopen seizoen werden Jakob Johnson en Jordan Mailata via het IPP-programma opgepikt door New England Patriots en Philadelphia Eagles.

De selectie van 13 spelers zal volgende maand beginnen met trainen in de Verenigde Staten. In maart krijgen zij de kans zich te tonen aan de scouts van de NFL-teams. Clubs kunnen een contract aanbieden of een van de spelers op proef nemen.

Spelers die er niet in zijn geslaagd een contract af te dwingen tijdens het trainingskamp, blijven op de radar van de NFL-teams en kunnen onder bepaalde voorwaarden tijdens het seizoen alsnog worden toegevoegd aan de selectie.

'Cijfers zijn super belangrijk'

Voor Odukoya, tight-end van Eastern Michigan University, breken spannende maanden aan. "Die cijfers zijn super belangrijk. Er zijn super veel goede spelers, maar als een speler een paar centimeter langer is, net wat sterker of sneller is, zijn dat wel dingen waar ze met extra aandacht naar kijken", legde Odukoya recent nog uit in ESPN in alle Staten.

"Er zijn mensen die voorspellen waar en wanneer iedereen gekozen gaat worden. Ze zeggen dat ik in de latere rondes van de NFL-draft gekozen ga worden. Er zijn ook mensen die zeggen dat ik daarna getekend wordt al undrafted free agent", aldus Odukoya over zijn kansen op een NFL-plek.