<
>

NFL: Steelers naar play-offs na winst Raiders

Pittsburgh Steelers heeft in overtime weten te winnen van Baltimore Ravens in de laatste speelronde van het reguliere seizoen van de NFL. De Ravens zijn uitgeschakeld en voor hun zit het seizoen erop. De wedstrijd van vanavond had zomaar de laatste kunnen zijn van de 39-jarige Steelers-quarterback Ben Roethlisberger, maar door deze zege krijgt zijn laatste seizoen nog een staartje.

Met angst keken de Steelers vervolgens naar de wedstrijd tussen Los Angeles Chargers en Las Vegas Raiders. Mocht het duel in een gelijkspel eindigen, dan zat het seizoen er alsnog op voor de Steelers. De Chargers en Raiders hebben allebei genoeg aan een gelijkspel om de play-offs te bereiken, maar na overtime waren het de Raiders die de wedstrijd naar zich toe trokken. Door twee benutte field goals van Daniel Carlson wonnen de Raiders met 35-32.

Tennessee Titans wint AFC

Voor Tennessee Titans stond er vandaag maar één ding op het spel en dat was Houston Texans verslaan om het reguliere seizoen af te sluiten als nummer één van de AFC. De Titans wonnen met 28-25 van de Texans, waardoor ze boven Kansas City Chiefs eindigen. Het werd nog even spannend voor Tennessee aangezien het bijna een 21-0 voorsprong weggaf.

Jacksonville Jaguars kijgt eerste keuze draft

Jacksonville Jaguars heeft het beste voor het laatst bewaard, want de ploeg speelde vandaag één van de beste wedstrijden van het seizoen. Het won namelijk met 26-11 van Indianapolis Colts. Ondanks deze verrassende zege eindigen de Jaguars het seizoen wel met het laagste winstpercentage. Daarom krijgen ze voor het tweede seizoen op rij de eerste keuze bij de NFL draft voor volgend seizoen. Quarterback Trevor Lawrance, die vandaag goed was voor 223 yards, werd vorig jaar tijdens de draft als eerste geselecteerd door de Jaguars.

49ers naar play-offs

Voor de tweede keer in de afgelopen acht seizoenen gaan de San Francisco 49ers naar de play-offs. San Francisco keert terug dankzij de spannende 27-24 overwinning van de Niners zondag tegen de rivaliserende Los Angeles Rams. Het was de zesde overwinning op rij voor de 49ers op de rivaliserende Rams. San Francisco (10-7) is na de Rams en Arizona Cardinals het derde NFC West-team dat zich kwalificeert voor de play-offs. De Rams wonnen de NFC West dankzij het verlies van de Cardinals tegen de Seattle Seahawks. Cooper Kupp werd dit seizoen de receiving triple crown.