<
>

Steelers mogen blijven hopen op deelname play-offs

Door een 26-14 overwinning op Cleveland Browns mag Pittsburgh Steelers blijven hopen op deelname aan de play-offs. Het werd een emotionele avond voor Steelers-quarterback Ben Roethlisberger, die misschien wel zijn laatste thuiswedstrijd speelde voor zijn team.

De Steelers moeten volgende week winnen van Baltimore Ravens én Indianapolis Colts moet verliezen van Jacksonville Jaguars. Bij dit scenario is de ploeg van Pittsburgh zeker van de play-offs. In dat geval komt er nog een wedstrijd in Heinz Field voor Roethlisberger. Hij besefte na de winst op de Browns dat het wel eens zijn laatste duel voor eigen publiek was geweest. De ervaren quarterback zwaait na dit seizoen af.

Aan kwaliteit heeft de 39-jarige Amerikaan nog niet ingeboet. 24 van de 46 verstuurde passes van Roethlisberger kwamen aan inclusief een touchdown. Ook wist hij één succesvolle interceptie te plegen.

Steelers hebben weinig moeite met Browns

Na een eerste kwart zonder punten voor beide teams trok de thuisploeg de wedstrijd in het tweede kwart naar zich toe. Door een touchdown van Diontae Johnson en een field goal van Chris Boswell leidde de Steelers na het tweede kwart met 10-0. In het derde kwart deden de Browns wat terug nadat de Steelers hun voorsprong hadden uitgebreid.

Bij aanvang van het laatste gedeelte van de wedstrijd verdedigden de Steelers een 7-13 voorsprong. Door nog eens twee field goals van Boswell liepen de Steelers verder uit. Een touchdown van Browns-tight end Harrison Bryant bracht de score terug naar 19-14. Een run van Najee Harris bepaalde de eindstand op 26-14 in het voordeel van de Steelers.