<
>

NFL: Productieve Herbert en Williams bezorgen Chargers spectaculaire zege op Steelers

Pro Shots

Los Angeles Chargers heeft een sensationele zege geboekt op Pittsburgh Steelers. Het team van Brandon Staley gaf de overwinning in het vierde kwart bijna uit handen, maar dankzij een touchdown van Mike Williams over 53 yards op aangeven van sterspeler Justin Herbert werd het 41-37.

De Chargers leken aan het begin van het vierde kwart op rozen te zitten met een voorsprong van zeventien punten, mede dankzij drie touchdowns van running back Austin Ekeler. Halverwege het vierde kwart scoorde Ekeler z’n vierde touchdown om de Chargers op een 34-20-voorsprong te zetten met nog een kleine negen minuten te gaan.

Maar Pittsburgh knokte zich terug met twee touchdowns in 26 seconden speeltijd op aangeven van de terugkerende Ben Roethlisberger. “Big Ben”, die de wedstrijd tegen Detroit miste vanwege nadat hij positief testte voor COVID-19, zette Eric Ebron en Pat Freiermuth in positie om te scoren voor een gelijke stand, waarna Chris Boswell de Steelers met nog drieënhalve minuut op de klok op voorsprong zette met een field goal van 45 yards: 34-37.

Toch trokken de Chargers aan het langste eind dankzij Herbert. De sophomore vond de vogelvrije Williams aan de zijlijn, waarna de wide receiver buiten handbereik bleef van Tre Norwood voor de winnende touchdown. Hierna konden de Steelers geen vuist meer maken.

Herbert eindigde de wedstrijd met 382 gepaste yards en 90 gerushte yards, waar hij geschiedenis mee schreef als de eerste quarterback ooit met meer dan 380 gepaste yards en 90 rushing yards in een wedstrijd.