<
>

Sliman Ziyech droomt van een carrière in de NFL

Bij het horen van de naam Ziyech denken maar weinigen aan de wide reciever van Amsterdam Panthers. Sliman Ziyech, heeft net als zijn oom Hakim Ziyech, een talent voor voetbal. American Football welteverstaan.

Hoewel Sliman Ziyech voetbal weinig kan interesseren, zijn er wel overeenkomsten tussen hem en zijn beroemde oom. Beide Ziyech's opereren namelijk aan de flank met nummer 22 op de rug. Waar Hakim graag naar binnentrekt vanaf de rechterkant, moet Sliman juist zo hard mogelijk rechtdoor rennen. Hakim met de bal aan de voet, Sliman met de bal tussen zijn handen. Daar houden de gelijkenissen wel op. Hakim heeft Sliman niet kunnen aansteken met het voetbalvirus. American Football is zijn leven.

Spelen in de NFL

De Premier League, waar Hakim bij Champions League-houder Chelsea actief is, wordt gezien als de grootste voetbalcompetitie ter wereld. In American Football geldt de NFL als equivalent. Net als Hakim heeft Sliman de ambitie om op het hoogste niveau te acteren. Vooralsnog speelt hij in de eredivisie, daar waar het voor Hakim ook begon. Het grote doel is de oversteek naar de Verenigde Staten. "Ik wil het op het hoogste niveau kunnen doen. Dat is de NFL. Of dat gaat gebeuren, ligt helemaal aan mijzelf", zegt Sliman in gesprek met Sanne van Dongen in de nieuwste aflevering van ESPN in alle Saten.

Wordt de speler van Amsterdam Panthers de Hakim Ziyech van de Nederlandse football-competitie? "Wie weet, misschien. We zullen blijven bidden en hopen dat het lukt."

Vanavond is de hele aflevering van ESPN in alle Staten vanaf 19.30 uur te zien op ESPN.