<
>

NFL: Chiefs boeken nipte zege op Giants

Kansas City Chiefs heeft op maandagavond in de NFL een nipte zege geboekt op New York Giants. In eigen huis werden de Giants met 17-20 verslagen door de gasten uit Kansas.

Het aanvalsspel van de Chiefs haperde de gehele wedstrijd. In het vierde kwart gingen de Giants nog aan leiding met 17-14 door een touchdown van Evan Engram. Halverwege het vierde kwart leidde een field goal van Harrison Butcker de ommekeer in. Diezelfde Butcker stelde op aangeven quarterback Patrick Mahomes, met nog 1:07 op de klok, de zege veilig.

Voor de zevende wedstrijd op een rij pleegde Mahomes een succesvolle interceptie. Het is de langste reeks van de Chiefs-ster uit zijn carrière. Dat het aanvalsspel van de Chiefs niet liep zoals gewenst bleek wel uit een andere statistiek van Mahomes. Van de 11 passes vanuit de tackle box, kwam er slechts één aan, wat neerkomt op een percentage van 9,1%: het laagste uit zijn loopbaan.

De Chiefs voegden met hun op overwinning op de Giants een vierde zege toe aan het seizoenstotaaal. New York Giants staat na acht duels op twee overwinngen en zes verliespartijen.