<
>

NFL: Seahawks verliezen Wilson én de wedstrijd

Seattle Seahawks heeft alweer voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd verloren. In eigen huis werd het 26-17 tegen divisiegenoot Los Angeles Rams. Alsof het nog niet erger kon: quarterback Russell Wilson viel halverwege de wedstrijd ook nog eens geblesseerd uit. Op het eerste oog lijkt het mee te vallen: een vinger uit de kom.

Als dat meevalt is de sportieve knauw het ergst. De Rams zijn een van de outsiders voor de titel en die lijken nu bijna buiten bereik voor de Seahawks. De Rams hebben vier overwinningen om één nederlaag, de Seahawks staan 2-3 en daarmee laatste in de NFC West.

Dan de wedstrijd: de Seahawks begon die voortvarend met een 7-0 voorsprong na een heerlijke pass van Wilson - toen nog fit - op receiver DK Matcalf.

Daarna begon de Rams-machine te draaien. Darrell Henderson zorgde voor de eerste touchdown van de wedstrijd voor LA. Later kwamen tight end Tyler Higbee (op een pass van quarterback Matthew Stafford) en runningback Sony Michel ook op het scorebord.

Wilson

Tussendoor ging het mis voor Wilson. Aaron Donald - de verdedigende superster van de Rams - kwam door de offensive line van de Seahawks en raakte met z'n arm de hand van Wilson. Vinger uit de kom, einde wedstrijd. Dat was heel snel duidelijk. Wilsons vervanger Geno Smith deed het niet eens zo verkeerd, onder andere met een TD-pass op Metcalf, maar het was niet genoeg om de Rams-machine te stoppen.

Geluk bij een ongeluk is dat de Seahawks pas over tien dagen weer in actie komen. Ongetwijfeld genoeg tijd voor Wilson om te helen.