<
>

Brady verslaat oude liefde en breekt record

De New England Patriots eerden Tom Brady met een één minuut durende video van zijn hoogtepunten voordat de legendarische quarterback de Tampa Bay Buccaneers het veld op leidde voor de wedstrijd van zondagavond in Gillette Stadium. Tegen het einde van de avond waren het Brady en de Bucs die de overwinning mee naar huis namen, 19-17 nadat Patriots-kicker Nick Folk in de laatste minuut een beslissende 56-yard field goal-poging miste.

Brady arriveerde voor het eerst op het veld voor de warming-ups. De fans - velen in Brady-truien - barstten uit in wat leek op een Super Bowl-achtige sfeer. Ze zagen vervolgens wel hoe Brady zijn oude ploeg op verschillende vlakken pijn deed.

Brady brak daarnaast het NFL record voor passing yards van zijn oude vriend Drew Brees. In het eerste kwart vestigde Brady dat record met een 28-yard completion naar Mike Evans, waardoor zijn teller op 80.359 yards kwam te staan over zijn hele carrière. De pass leidde tot de openingsscore van de wedstrijd en een 3-0 Bucs voorsprong. Toen de avond was afgelopen, zette Brady's met 269 yards het nieuwe record neer op 80.560.

"Het is best cool," zei Brady over het behalen van het record in Gillette Stadium. "Ik ben gewoon al 22 jaar gezegend met een aantal geweldige mensen. De jongens hebben de afgelopen 22 jaar geweldig werk verricht met het vangen van de bal voor mij. Want iedereen heeft bijgedragen. Ik weet zeker dat ik niets kan vangen. Maar ik kan een beetje gooien en ik ben blij dat ik zoveel geweldige jongens heb die hem wel kunnen vangen."