<
>

Kansas City Chiefs openen seizoen met moeizame zege op Cleveland Browns

Het NFL-seizoen is weer begonnen voor de Kansas City Chiefs, de verliezend finalist van de Super Bowl in 2021. Het team gaat onder aanvoering van quarterback Patick Mahomes opnieuw op jacht naar de Vince Lombardi Trophy. De eerste horde in het nieuwe seizoen: Cleveland Browns. De Chiefs doorstonden de eerste test met hangen en wurgen. Ze wonnen uiteindelijk met 33-29.

De Chiefs kenden een stroeve start in deze eerste wedstrijd. Na het eerste kwart keken ze tegen een 3-8 achterstand aan en in het tweede kwart lukte het ook nog niet om dit recht te zetten. De Browns liepen zelfs nog verder uit: 10-22. Mahomes was verantwoordelijk voor de enige touchdown van de Chiefs tot dusver in de wedstrijd.

10-0

Het derde kwart bleek het belangrijkste kwart te worden, want daarin begonnen de Chiefs aan een serieuze comeback. In dit kwart scoorden ze namelijk tien punten, terwijl de Browns tot nul punten kwamen. Bij het ingaan van het vierde en laatste kwart stonden de Chiefs nog wel op een 20-22 achterstand.

Comback compleet

In dat laatste kwart sloegen de Browns als eerste toe met een touchdown van Kareem Hunt. Het extra punt werd ook verzilverd, waardoor het erg lastig uit kwam te zien voor de Chiefs. Toch lukte het Kansas City Chiefs nog om de wedstrijd naar zich toe te trekken door touchdowns van Tyreek Hill en Travis Kelce. De eerste touchdown leverde ook nog een extra punt op door een rake trap tussen de palen, waardoor de eindstand op 33-29 werd bepaald.