<
>

Superduo goud waard voor Tampa

Tom Brady en Rob Gronkowski waren weer eens goud waard voor de Tampa Bay Buccaneers. De Super Bowl-winnaar van vorig jaar won met 31-29 van de Dallas Cowboys, mede door het superduo "Tommy and Gronky".

Bij een stand van 7-7 kreeg Brady de bal op zo'n 10 meter van de end zone, na even zoeken vond hij natuurlijk Rob Gronkowski. Hij ving de bal en dat betekent dat het duo nu 100 touchdowns heeft gemaakt samen. Alleen Peyton Manning en Marvin Harrison hebben elkaar vaker gevonden met 114 touchdowns. Brady was sowieso in vorm, de 44-jarige ster gooide de ene bal na de andere in de handen van zijn teamgenoten.

Aanvallend zat het dus wel goed bij de Buccaneers, maar de normaal zo goede verdediging liet veel steken vallen tegen de Cowboys. De quarterback Dak Prescott kreeg veel te veel tijd en kon Michael Gallup, CeeDee Lamb en Amari Cooper elke keer vinden en het trio was goed voor drie touchdowns.

Met nog anderhalve minuut op de klok, kwam de bal bij Greg Zuerlein terecht. Hij schoot de bal van een dikke 40 meter tussen de palen, waardoor de Cowboys op een 29-28 voorsprong kwamen. Brady zag het allemaal met lede ogen aan en moest in anderhalve minuut voor de punten zorgen. Laat dat maar aan Brady over! Fraaie worpen op Gronkowski en Chris Godwin zorgden ervoor dat Tampa nog één kans kregen om de wedstrijd te beslissen. Ryan Succop schoot de bal tussen de palen en zorgde voor de eindstand van 31-29 in het voordeel van Tom Brady en de rest van de Tampa Bay Buccaneers.