<
>

102e NFL-seizoen begint met titelhouder Buccaneers

Donderdagnacht trappen Tampa Bay Buccaneers en Dallas Cowboys het 102e NFL-seizoen af. Eindelijk weer met volle tribunes, ondanks de pandemie.

Traditioneel komt als eerste de titelhouder in actie. De Buccaneers van quarterback Tom Brady wonnen aan het begin van dit jaar de Super Bowl. In de finale werd Kansas City Chiefs verslagen. Brady, inmiddels 44 jaar, denkt voorlopig niet aan stoppen. Na 19 jaar bij de New England Patriots maakte hij vorig seizoen de overstap naar Florida. Daar wist hij onder meer Antonio Brown en grote vriend Rob Gronkowski te verleiden voor een carrière in Tampa. De veteranen lieten zich zien en bezorgden Brady zijn zevende (!) Super Bowl-ring.

Nieuwe generatie quarterbacks

Uiteraard wordt er dit seizoen ook veel verwacht van Patrick Mahomes. De voormalige MVP was vorig seizoen dicht bij zijn tweede titel in de NFL. De nederlaag zal hem niet heel veel pijn meer doen aangezien Mahomes vorig jaar een 10-jarig contract tekende bij de Kansas City Chiefs ter waarde van 500 miljoen dollars.

Een andere quarterback om in de gaten te houden is Lamar Jackson. De 24-jarige speler van Baltimore Ravens heeft met zijn team nog weinig geluk gehad in de play-offs. Dit jaar hopen de Ravens verder te komen dan de tweede ronde, maar dan moet de quarterback het team nog meer gaan dragen.

Rodgers gewoon nog een Packer

Fans van de Green Bay packers zullen blij zijn dat hun quarterback, Aaron Rodgers, gewoon is gebleven. Tien jaar geleden wonnen de Packers aan de hand van Rodgers de Super Bowl. De enige titel tot nu toe voor de 37-jarige speler. Vorig seizoen beleefde Rodgers een ijzersterk jaar en werd hij zelfs uitgeroepen tot beste speler. Alleen botste het sindsdien tussen Rodgers en het management van de Packers.

De quarterback wilde weg, omdat hij ontevreden was. Alleen heeft hij nog een contract en kan hij dus niet zomaar het team verlaten. Fans hielden al rekening met een vertrek van hun sterspeler, zeker omdat hij niet kwam opdagen bij de eerste training van het seizoen. De club kon geen goede trade deal vinden en dus is Rodgers ook dit seizoen gewoon de quarterback van de Green Bay Packers.

Wie onttroont Tampa Bay?

De Kansas City Chiefs behoren ook dit seizoen tot de favorieten. Er is weinig veranderd bij de ploeg van Mahomes. Een andere uitdager is Buffalo Bills. De laatste jaren heeft die organisatie zich ontwikkeld tot een solide title contender. Sinds de komst van coach Sean McDermott in 2017 en een jaar later Josh Allen als quarterback spelen de Bills echt uitstekend. Vorig seizoen waren de Chiefs een sta-in-de-weg voor de ploeg uit Buffalo in de AFC Championship game.

Dit seizoen is er extra veel NFL te zien op ESPN, met wekelijks meerdere LIVE-wedstrijden. Elke zondag kan je daarnaast kijken naar NFL Redzone, het schakelprogramma vanaf 19:00. En wil je daarna nog alles rustig kijken, dat kan elke dinsdag in NFL Update.

Het NFL-seizoen begint donderdagnacht met de wedstrijd tussen Tampa Bay Buccaneeers en Dallas Cowboys. Vanaf 02:20 LIVE te zien op ESPN (Nederlands commentaar) en ESPN 4 (Amerikaans commentaar).