<
>

Eerste actieve NFL-speler komt uit de kast

Pro Shots

American footballer Carl Nassib heeft maandag geschiedenis geschreven door als eerste actieve NFL-speler openlijk uit te komen voor zijn homoseksualiteit. De speler van de Las Vegas Raiders deed dat in een videoboodschap op Instagram.

De 28-jarige Nassib vertelde dat hij hoopte dat zijn voorbeeld de zichtbaarheid van andere homoseksuele atleten vergroot. "Ik wilde even kort de tijd nemen om te zeggen dat ik homo ben", zei hij in de video. "Ik was al een tijdje van plan om dit te doen, maar eindelijk voel ik me op mijn gemak om het kwijt te kunnen. Ik heb echt het beste leven, de beste familie, vrienden en baan die een man zich kan wensen."

De speler benadrukt het niet te doen voor aandacht, maar omdat hij het belangrijk vindt homoseksualiteit in de sport zichtbaar te maken. "Ik hoop eigenlijk dat video's als deze en het hele coming-outproces op een dag niet meer nodig zijn. Maar tot die tijd zal ik mijn best doen en mijn deel bijdragen om een ​​cultuur te cultiveren die accepterend en medelevend is."

Nassib is de eerste speler uit een NFL-team die als homo uit de kast komt. Verschillende spelers hebben dat eerder wel gedaan nadat ze gestopt waren in de NFL, de best bekeken sport in de Verenigde Staten.

De Raiders prijzen ondertussen Nassib voor de stap die hij heeft gezet. "Trots op je Carl", schreef het team als reactie bij de Instagrampost van hun teamgenoot. Ook krijgt hij steun van de NFL. "De NFL is trots dat hij vandaag moedig zijn waarheid deelt. Representatie is belangrijk. We delen zijn hoop dat uitspraken zoals die van hem binnenkort niet meer langer nieuwswaardig zullen zijn terwijl we naar volledige gelijkwaardigheid van de LGBTQ+-gemeenschap gaan. We wensen Carl veel succes komend seizoen", staat in een verklaring van de National Football League.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.