<
>

Patriots-legende Edelman stopt na 12 seizoenen

Edelman na het winnen van de Super Bowl in 2019 Pro Shots

New England Patriots-wide receiver Julian Edelman heeft zijn pensioen aangekondigd. Twaalf jaar heeft hij in de NFL gespeeld voor de Patriots en won hij aan de zijde van Tom Brady drie keer de Super Bowl.

In 2019 werd Edelman zelfs uitgeroepen tot beste speler van Super Bowl 53, toen New England wist te winnen van de Los Angeles Rams. "Het was een moeilijk besluit, maar wel de juiste voor mij en mijn familie. Ik ben zo trots dat ik stop als een Patriot. Het waren de 12 mooiste jaren uit mijn leven", zegt Edelman in een videoboodschap.

De wide receiver staat tweede op de NFL-lijst wat betreft postseason receptions. Hij ving de bal in de play-offs maar liefst 118 keer. Alleen Jerry Rice (151) deed het beter. Een van de meest memorabele momenten uit zijn carriere was in 2017 toen New England een 28-3 achterstand goed maakte in de Super Bowl tegen de Atlanta Falcons.

Dat Edelman zo succesvol is geweest kan je gerust een verrassing noemen. In NFL Draft van 2009 werd hij pas in de zevende ronde gekozen. Daarnaast was hij geen wide receiver, maar een quarterback. Coach Bill Belichick was onder de indruk van zijn loopvermogen en maakte van hem een wide receiver.