<
>

Kansas City Chiefs-assistent mist Super Bowl door auto-ongeluk

ANP Foto

Kansas City Chiefs heeft besloten om Britt Reid thuis te laten voor de Super Bowl. De linebackerscoach - en tevens zoon van hoofdcoach Andy Reid - was afgelopen week betrokken bij een auto-ongeluk. Twee kinderen zaten op de achterbank bij de auto waarop Reid botste, waarbij volgens de politie een van de kinderen in levensgevaar verkeert.

Britt Reid zou volgens politieberichten op twee auto's zijn gebotst die langs de kant van de weg stonden. Een van die auto's was stilgevallen en kreeg hulp van een andere automobilist. Het 5-jarige kind dat op de achterbank zat, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Voor haar is een inzamelingsactie gestart, waar inmiddels al duizenden Amerikanen meer dan 50.000 euro bij elkaar hebben ingezameld.

Volgens KSHB zei een politieagent dat ze 'een gematigde geur van alcoholische dranken' konden ruiken bij Reid. Ze merkten op dat Reids ogen 'bloeddoorlopen en rood' waren. Reid zou de politie hebben verteld dat hij 'twee tot drie drankjes' had genuttigd. Vervolgens is er een huiszoekingsbevel afgegeven.

Sinds 2013 bij de Chiefs

De 35-jarige Britt Reid is al jaren verantwoordelijk voor de verdedigende linie van de Chiefs, waar zijn vader vorig seizoen de Super Bowl mee won. In 2013 begon hij bij de club uit Missouri. De Chiefs gaven vrijdagavond een verklaring af dat ze op de hoogte waren van het ongeval en 'bezig waren met het verzamelen van informatie'. Op dit moment hebben ze daar nog geen verdere toelichting op gegeven. De spelers van Kansas City Chiefs stapten zaterdag zonder Reid in het vliegtuig richting Tampa, Florida.