<
>

Mahomes met titelhouder Chiefs voor tweede jaar op rij naar Super Bowl

De Kansas City Chiefs hebben de Super Bowl bereikt door een zege op de Buffalo Bills. De Chiefs zullen tegen Tom Brady en de Tampa Bay Buccaneers proberen hun tweede NFL-kampioenschap op rij te winnen. Ze kunnen het eerste team worden die dat lukt sinds de Patriots in 2004 en 2005.

Quarterback Patrick Mahomes loodste de Chiefs in Arrowhead Stadium langs de Bills. De club uit Kansas City kwam terug van een vroege 9-0 achterstand en won uiteindelijk met 38-24.

"De Super Bowl is de Super Bowl. In staat zijn om het op te nemen tegen een van de groten, zo niet de grootste quarterback aller tijden, wordt een geweldige ervaring voor mij", zei Mahomes achteraf over tegenstander Brady. "De kans krijgen om opnieuw te winnen en het tegen de besten te doen, is speciaal."

Collega quarterback Brady zit in een zeldzame underdogpositie in de finale om de Super Bowl. De plaatsing van Tampa Bay was namelijk wel verrassend. Vorig seizoen won de ploeg uit Florida maar zeven wedstrijden in het reguliere seizoen, maar de komst van Brady veranderde alles. De quarterback is inmiddels 43 jaar en haalt in zijn eerste seizoen bij de Buccaneers dus meteen weer de Superbowl. De tiende in zijn carriere maar liefst, waarvan hij er al zes won.

Sterspeler Mahomes lang twijfelgeval

Mahomes, die vorige week werd uitgeschakeld na de winst op de Cleveland Browns met een hersenschudding, kreeg pas vrijdag toestemming om tegen de Bills te spelen. Hij liep in dat duel ook een teenblessure op, maar leek daar geen last van te hebben en blonk uit bij de Chiefs.

Na een vroege achterstand pakten de Chiefs 21 punten op rij om een ​​ruime voorsprong te nemen en deze niet meer weg te geven. Het was hun vierde wedstrijd na het seizoen op rij met een serie van ten minste 21 opeenvolgende punten, inclusief hun overwinning in de Super Bowl van vorig jaar tegen de San Francisco 49ers.

Deze comeback tegen de Bills was een van de meest indrukwekkende. Ze hadden namelijk acht opeenvolgende spelen gewonnen, waaronder zeven met minstens 10 punten.

De Super Bowl tussen Kansas City Chiefs en Tampa Bay Buccaneers is in de nacht van 7 op 8 februari LIVE te zien op ESPN