<
>

Tom Brady leidt Buccaneers naar Super Bowl in eigen stadion

Tampa Bay Buccaneers heeft met een 31-26 overwinning op Green Bay Packers het kampioenschap van de NFC gewonnen en zich daarmee geplaatst voor Super Bowl 55 op 7 februari. De Buccaneers is het eerste team ooit dat de grote finale in eigen stadion gaat spelen.

Tom Brady kan over twee weken voor de zevende keer de Super Bowl winnen en zijn eigen records nog scherper stellen. Hij won zes Superbowls met zijn oude team New England Patriots en staat in zijn eerste seizoen bij zijn nieuwe team uit Florida meteen weer in de finale, zijn tiende keer in totaal.

De 43-jarige Brady drukte zijn stempel op de wedstrijd met drie interceptions. De quarterback van de Packers, Aaron Rodgers, kon geen vuist maken tegen zijn collega aan de overkant. Voor de Buccaneers was de zege op Lambeau Field, het stadion van Green Bay de derde play-off overwinning op rij op vreemde bodem.

De beloning is een thuiswedstrijd om de Super Bowl in het eigen Raymond James Stadium tegen de kampioen van de AFC. De Buccaneers speelden één keer eerder de finale en wonnen die ook. Dat was in 2003. Sinds dat succesjaar won de ploeg nooit meer een wedstrijd in de play-offs.