<
>

Brady en Mahomes kunnen elkaar treffen in de Super Bowl

Brady en Mahomes kunnen elkaar gaan treffen in de Super Bowl Pro Shots

Nog vier teams zijn er over in de NFL play-offs. In de NFC strijden Green Bay Packers en Tampa Bay Buccaneers om de titel in hun conference, maar belangrijker nog, om een Super Bowl-ticket.

Met name de prestaties van Tampa Bay zijn toch wel verrassend. Vorig seizoen won de ploeg uit Florida maar zeven wedstrijden in het reguliere seizoen, maar na de komst van Tom Brady veranderde natuurlijk van alles. De quarterback is inmiddels 43 jaar en speelt zijn veertiende conference wedstrijden. Dit wordt wel pas zijn eerste in de NFC, de afgelopen dertien keer waren als speler van New England Patriots in de AFC. Bij winst spelen de Buccaneers op 7 februari de Super Bowl in eigen huis, maar eerst moet er zondag gewonnen worden.

Tegenstander Green Bay is op papier de favoriet. De ploeg van quarterback Aaron Rodgers won in 2010 voor het laatst de Super Bowl. Vorig jaar waren ze heel dichtbij een plaats in de finale, maar toen verloren ze in de conference finale van San Francisco 49ers.

Mahomes kan spelen, maar is niet fit

Aan de andere kant van het schema staan Kansas City Chiefs en Buffalo Bills tegenover elkaar. Bij regerend kampioen Kansas was de grote vraag deze week of Patrick Mahomes kan spelen. Het antwoord is ja, maar fit is hij niet. De quarterback liep een hersenschudding op vorige week, maar is door de NFL gekeurd en hij mag spelen. Alleen liep Mahomes in dezelfde wedstrijd ook een teenblessure op en daar is hij nog niet van hersteld.

Coach Andy Reid zal een oude bekende treffen bij de Bills. De coach van de ploeg uit Buffalo, Sean McDermott, werd tien jaar geleden ontslagen door Reid toen hij defensive coordinator was bij Kansas. Nu is hij succesvol met de Bills, die voor het eerst sinds 1994 in de AFC finale staan. Dat jaar bereikte Buffalo ook de Super Bowl, iets wat ze zondag willen herhalen. Het zal een lastige wedstrijd worden voor Buffalo. Als Josh Allen een uitstekende wedstrijd speelt en Mahomes niet honderd procent fit is, dan kunnen ze wel eens voor een stunt gaan zorgen.

AFC Championship: Packers - Buccaneers is om 21:05 op ESPN6

NFC Championship: Chiefs - Bills is om 00:40 op ESPN6