<
>

Tampa Bay stuk dichter bij Super Bowl in eigen stadion

Pro Shots

Tampa Bay Buccaneers contracteerde dit seizoen quarterback Tom Brady voor momenten als deze: om het op te nemen tegen New Orleans Saints, dat de afgelopen jaren heerst in de NFC South. De ploeg uit Tampa, Florida versloeg de Saints met 30-20.

Het doel is om Tampa Bay het eerste team in de geschiedenis van de NFL te laten worden dat in de thuisstad de Super Bowl speelt. De Bucs zijn nog een stap verwijderd van het voltooien van deze doelstelling. Op 24 januari wacht Green Bay Packers voor de finale in de NFC. Voor Brady wordt dat zijn veertiende finale voor een conferencetitel. De Buccaneers spelen tegen de Packers in de nacht van 24 januari

Geweldige chemie

"Jongens komen echt samen. Het is echt een uniek team. We hebben een geweldige chemie. We hebben plezier in de training. We hebben heel hard gewerkt om dit punt te bereiken, net als de andere drie overgebleven teams", zei Brady na afloop.

Tampa Bay had het lastig tegen New Orleans. Met een gelijke 20-20 stand werd er aan het laatste kwart begonnen. Door een field goal en een 1-yard touchdown van Brady zelf, werden de Saints uiteindelijk verslagen.

Chiefs langs Browns

Op 25 januari staat de finale in de AFC conference tussen de Bills en de Chiefs op het programma. De Chiefs waren de Browns met 17-22 te slim af, maar zagen wel quarterback Patrick Mahomes, die een touchdown maakte in het eerste kwart, uitvallen in het derde kwart na een stevige tackle.

Travis Kelce maakte uit een 20-yard pass van Mahomes een touchdown, waarna de Chiefs na twee benutte field goals van Harrison Butker uitliepen tot 3-19 voor rust. Die voorsprong bleek voor Cleveland Browns onoverbrugbaar.