<
>

Browns schakelen Steelers uit in NFL play-offs na waanzinnig eerste kwart

Pro Shots

Cleveland Browns heeft voor een grote verrassing gezorgd in de NFL play-offs door de Pittsburgh Steelers uit te schakelen. De Steelers speelden een dramatisch eerste kwart en kwamen daarna de klap niet meer te boven: 48-37.

Cleveland speelde voor het laatst een play-offwedstrijd op 5 januari 2003. Destijds was Pittsburgh Steelers te sterk. Na maar liefst 18 magere jaren kregen de Browns eindelijk de mogelijkheid om wraak te nemen. En hoe. Al na 14 seconden profiteerden de Browns van een enorme flater bij de Steelers.

Nachtmerrie voor de Steelers

De Steelers, die hun eerste 11 wedstrijden dit jaar wonnen maar daarna ver terugvielen, beleefden een absolute nachtmerrie tijdens het eerste kwart. Pittsburgh stapelde fout op fout en keek na 15 speelminuten tegen een 28-0 achterstand aan.

Een ongekende score: in de zeventien wedstrijden voorafgaand aan de play-offontmoeting met de Browns hadden de Steelers nooit meer dan 29 punten toegestaan in een wedstrijd.

Cleveland gaf de comfortabele voorsprong in de resterende drie kwarten niet meer uit handen: 48-37.

Browns, Ravens, Saints naar divisieronde play-offs

De Browns winnen voor het eerst sinds 1 januari 1995 een play-offduel en gaan door naar de divisieronde. Ook Baltimore Ravens, dat afrekende met Tennessee Titans (20-13) en New Orleans Saints, dat won van Chicago Bears (21-9) scharen zich bij de laatste acht teams die strijden om de titel.

De NFL play-offs zie je zaterdag en zondag live op ESPN 6