<
>

Washington Football Team pakt eerste divisietitel in zes jaar

Pro Shots

Ondanks een rumoerig seizoen is Washington Football Team er voor het eerst sinds 2015 in geslaagd een 'division title' te winnen. Het team van Ron Rivera versloeg de Philadelphia Eagles met 20-14 en pakte daardoor de titel in de NFC East.

Door de overwinning op de Eagles is Washington pas de derde ploeg in de geschiedenis van de NFL die een divisietitel pakt met een totaal waarin er vaker werd verloren dan gewonnen. De ploeg van Rivera won zeven wedstrijden en verloor er negen. Alleen de Carolina Panthers in 2014 (ook onder de leiding van Rivera) en de Seattle Seahawks in 2010 wonnen een divisietitel met een 'losing record'.

Rumoerig jaar

Bij Washington was er dit seizoen genoeg aan de hand. Zo werd quarterback Dwayne Haskins onlangs nog uit het team gezet nadat een verjaardagsfeest was geëindigd in een stripclub. Ook gaf coach Rivera in augustus aan dat er kanker bij hem was geconstateerd, maar dat hij desondanks door bleef gaan met coachen.

Schema NFC

Washington speelt in de eerste ronde van de play-offs tegen de Tampa Bay Buccaneers, dat als tweede eindigde in de NFC South achter New Orleans Saints. De Saints spelen in de eerste ronde tegen Chicago Bears, dat als tweede eindigde in de NFC North achter de Green Bay Packers, het beste team van de National Football Conference van dit jaar. Tot slot spelen de Seattle Seahawks tegen de Los Angeles Rams tegen elkaar, zoals dat eerder al het geval was in de NFC West.

Schema AFC

Aan de andere kant van het schema waren de Kansas City Chiefs het beste team uit de American Football Conference (AFC). Met een record van 14 overwinningen tegen 2 verliespartijen bleven zij de Buffalo Bills (13-3) voor. De Bills ontmoeten in de eerste ronde van de play-offs de Indianapolis Colts. Pittsburgh Steelers speelt tegen Cleveland Browns en tot slot speelt Tennessee Titans tegen Baltimore Ravens.