<
>

'Tompa Bay' naar play-offs na klinkende zege op tandeloze Lions

Pro Shots

Tampa Bay Buccaneers heeft met volle overmacht gewonnen van Detroit Lions. In de Motor City werd het maar liefst 47-7 voor de mannen uit Florida, die voor het eerst sinds 2007 naar de play-offs gaan.

Uiteraard werd er vooral naar één man gekeken: de 43-jarige greatest of all time Tom Brady. De quarterback had geen kind aan de Lions en gooide voor vier touchdowns en 348 yards. Het ging zelfs zo lekker, dat Brady in het derde en vierde kwart rust kreeg. Zijn vervanger Blaine Gabbert gooide vervolgens ook nog eens voor twee touchdowns.

Door de overwinning staan de Bucs voor het eerst sinds 2007 in de play-offs. Een mooie prestatie van het team die zich met de komst van Brady en tight end Rob Gronkowski (zaterdag goed voor twee touchdowns) enorm versterkt heeft. Brady's oude ploeg - New England Patriots - liep voor het eerst sinds 2008 de play-offs juist mis.

De divisie kan echter niet meer gewonnen worden door Tamp Bay. Na de klinkende zege van New Orleans Saints van vrijdag kunnen de mannen uit Louisiana de divisie op onderling resultaat niet meer ontgaan.