<
>

NFL: Kamara rent recordboeken in met zes touchdowns

Alvin Kamara Pro Shots

Running back Alvin Kamara heeft een 91 jaar oud record geevenaard. Met zes rushing touchdowns had hij een groot aandeel in de 52-33 zege van de New Orleans Saints op de Minnesota Vikings. Door de zege wonnen de Saints het kampioenschap in de NFC South.

Kamara is pas de vierde speler die zes touchdowns maakt in één wedstrijd. Hij liep alle punten binnen, zogenaamde rushing touchdowns, met de bal in de hand de endzone in. De enige twee speler die ooit zes rushing touchdowns maakten waren Ernie Nevers voor de Chicago Cardinals in 1929 en Gale Sayers voor de Chicago Bears in 1965. De andere speler met zes touchdowns achter zijn naam is Dub Jones (1951,Cleveland Browns).

Dankzij de zege wonnen de Saints voor het vierde jaar op rij de NFC South. Deelname aan de play-offs was eerder al veilig gesteld. Volgende week, in de laatste speelronde van het reguliere seizoen zou New Orleans nog als nummer 1 in de NFC kunnen eindigen en daarmee een bye voor de eerste ronde van de play-offs kunnen verdienen. Maar dan mogen de Green Bay Packers, die nu nummer 1 staan, zondag niet winnen van de Tennessee Titans. De Vikings zijn door de nederlaag uitgeschakeld voor deelname aan de play-offs.