<
>

Chiefs winnen Super Bowl na beslissende touchdown in bloedstollende verlenging

Kansas City Chiefs heeft na een zinderend slot de Super Bowl veroverd na verlenging. San Francisco 49ers stond het grootste gedeelte van de wedstrijd op een voorsprong, maar kon maar geen afstand nemen. In de tweede helft kwamen de Chiefs langs zij, om uiteindelijk te winnen met een beslissende touchdown in overtime.

De twee ploegen die gedurende het reguliere seizoen al de minste punten toelieten, bewijzen ook in de eindstrijd de verdediging op orde te hebben. Onder toeziend oog van een recordaantal toeschouwers en uiteraard Taylor Swift, laten de 49ers en de Chiefs elkaar geen moment in de buurt van de endzone komen. Een scoreloos eerste kwart tekent de defensieve openingsperiode.

Toch hoeven de toeschouwers niet lang te wachten op de eerste score, in het tweede kwart. Door een field goal van Jake Moody is het San Francisco dat als eerste op een voorsprong komt. Naast de eerste score tekent Moody ook aan voor de verste field goal ooit in een Super Bowl. Nooit eerder ging de bal tussen de palen vanaf 55 yards in de grote finale.

Opstootje tussen Kelce en coach Reid

De Chiefs aan de andere kant komen maar niet in de buurt van een touchdown, tot frustratie van de spelers. Na een stukgelopen aanval is het Travis Kelce die woest is en zijn frustratie richt tot zijn coach, Andy Reid. Met ferme passen loopt Kelce tegen zijn coach op, waarna hij flink in zijn gezicht schreeuwt.

Het wordt nog erger voor de Chiefs als de 49ers met een ongewone trick play, de eerste touchdown binnenlopen. Christian McCaffrey maakt het verschil tien punten en de problemen voor de Chiefs nog groter. Na een field goal komen de Chiefs nog op 10 – 3, maar de 49ers hebben de overhand.

Verrassing komt na de half time show

Waar popster Usher nog kon verrassen in de half time show, met gastoptredens van Alicia Keys, Ludacris en Lil Jon, kunnen de Chiefs niet sterk uit de kleedkamer komen. San Francisco 49ers houdt de verdediging gesloten, alleen vergeet de ploeg de voorsprong uit te bouwen.
Als Harrison Butker een field goal binnenschiet voor Kansas City vanaf 57 yards brengt hij het verschil terug naar 10-6 en breekt hij het record dat eerder deze wedstrijd was geplaatst. Vanaf nu is het record van de verste field goal ooit tijdens een Super Bowl in zijn handen. Niet veel later zijn het de Chiefs die met hun eerste touchdown zelfs een voorsprong pakken. Marquez Valdes-Scantling kan binnenlopen na een pass van Patrick Mahomes.

Via field goals van beide ploegen gaat de wedstrijd uiteindelijk bij een stand van 19-19 naar overtime. Voor de tweede keer in de geschiedenis wordt de Super Bowl beslist in een verlenging. In de extra minuten slaan de 49ers de eerste slag door op een voorsprong te komen met een field goal. Wat volgt is een nagelbijter in de laatste minuten.

Keer op keer als de Chiefs op fourth down staan en een yard verder moeten komen, maakt Mahomes de juiste beslissing. Met de rug tegen de muur vindt de quarterback Mecole Hardman voor de beslissende touchdown, waarmee de Chiefs voor de derde keer in vijf jaar de Super Bowl winnen.