<
>

NFL Week 11: Blessure Burrow, dubieuze tackle op Dobbs en perfecte passes van Purdy

De NFL stond niet stil dit weekend. Van controversiële beslissingen van de arbitrage tot blessures met grote impact, ESPN praat je bij over dit NFL-weekend.

Hopkins doet het weer

De Browns versloegen de Steelers zondagavond al in een bloedstollend duel tussen de divison rivals. Dustin Hopkins was voor de tweede keer op rij goed voor de winnende field goal in de slotseconden van de wedstrijd. In Cleveland werd het 13-10.

Jets-coach passeert Zach Wilson

De Jets hebben dit weekend flink verloren van Buffalo Bills. In het Highmark Stadium werd het maar liefst 6-32. Geen fijne generale voor het komende duel met Miami Dolphins aankomend weekend. Jets-coach Robert Saleh haalde quarterback Zach Wilson er in het derde kwart uit na een teleurstellende wedstrijd. Dat op zichzelf is niets nieuws voor Wilson, maar de beslissing van Saleh leverde toch de nodige vragen op.

Saleh liet de pers weten nog geen keuze te hebben gemaakt wat betreft de starting quarterback tegen Miami. Hij zou kunnen gaan voor zijn derde quarterback, Tim Boyle, die er ook tegen de Bills in kwam. Maar Saleh kan er ook voor kiezen om veteraan Trevor Siemian uit de practice squad op te roepen. De allereerste quarterback, Aaron Rodgers, gaat dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen wegens een achillespeesblessure.

Vikings zuur na nederlaag

Minnesota Vikings heeft een ongelofelijk spannend duel met Denver Broncos verloren, met 20-21. Vikings-coach Kevin O’Connell was achteraf niet te spreken over de arbitrage. Vikings-quarterback Josh Dobbs werd hard met het hoofd geraakt door Kareem Jackson.

Jackson was de afgelopen twee duels geschorst vanwege een vergelijkbare tackle. De arbitrage vond deze tackle geen overtreding en dus bleef het bij een fumble van Vikings-revelatie Dobbs. Die fumble bleek belangrijk. De wedstrijd draaide hierna om in het voordeel van de Broncos.

Perfecte passer Purdy

De 49ers wonnen dit weekend van de Buccanneers. Uit in Tampa Bay versloeg de ploeg uit San Francisco de Buccaneers met 14-27. Een sterrenrol was weggelegd voor Brock Purdy, die de eerste 49ers-quarterback ooit werd die meer dan 20 perfecte passes gooide. Purdy kon een passer rating van 158.3 noteren.

Einde seizoen Joe Burrow

De Bengals werden eerder deze speelronde al verslagen door de Ravens, maar voor veel NFL-fans stond de wedstrijd in het teken van de blessures van Ravens-tight end Mark Andrews en Bengals-quarterback Joe Burrow. Beiden liepen een blessure op die einde seizoen betekenen. Vooral voor de Bengals gaat dit een gigantische impact op het seizoen hebben.