<
>

Record aantal winnende field goals in de NFL

ANP

In de NFL werd dit weekend een record verbroken: maar liefst vijf wedstrijden werden door middel van een field goal beslist. Eerder gebeurde dit pas drie keer per speelronde. Genoeg spanning in de competitie dus, ESPN praat je bij.

Dobbs zet droomstart voort

De vierde quarterback van de Vikings, Joshua Dobbs, moest vorige week invallen tegen Atlanta Falcons. En dat ging ontzettend goed. Deze week troffen de Vikings de Saints. Dobbs ging verder waar hij gebleven was: voor hem 312 yards en 2 touchdowns dit weekend.

Dit keer had de quarterback ook echt de tijd om de plays te leren, vorige week moesten de plays tijdens de wedstrijd nog worden uitgelegd. Dobbs kwam namelijk pas op 31 oktober naar de Vikings, 5 dagen later stond hij op het veld.

Mede dankzij het goede optreden van Dobbs, wonnen de Vikings van de Saints. In New Orleans werd het 19-27 voor Minnesota Vikings.

Imponerende rookie wint van imponerende oud-rookie

Niet alleen Joshua Dobbs kreeg vorige week een grote kans, ook C.J. Stroud beleefde een droomweek. De rookie quarterback van Houston Texans gooide vorige week de winnende touchdown pass tegen Tampa Bay Buccaneers.

Dit weekend speelden de Texans tegen Cincinnati Bengals. De 22-jarige Stroud imponeerde wederom. Zijn passes waren goed voor maar liefst 356 yards en in de laatste 93 seconden van de wedstrijd zorgde hij er middels een drive voor dat Matt Ammendola in de positie kwam om de wedstrijdwinnende field goal te scoren.

Joe Burrow, quarterback van de Bengals, was ooit ook een imponerende rookie. Deze wedstrijd kon ook hij goede statistieken overhandigen, de inmiddels 26-jarige quarterback was goed voor 347 yards en 2 touchdowns. Helaas voor de Bengals was het niet genoeg. Mede door intercepties van Burrows passes, konden de Texans het in het vierde kwart beslissen.

Hoofdrol Deshaun Watson in overwinning op Ravens

Cleveland Browns won dit weekend met 31-33 van Baltimore Ravens. Voor Deshaun Watson was er een hoofdrol weggelegd in het duel. In de rust keken de Browns tegen een achterstand van 9-17 aan. Tot overmaat van ramp had Watson ook nog eens last van een enkelblessure.

Maar Watson beet door de pijn heen en stond de tweede helft toch weer op het veld. Watson sleepte vervolgens eigenhandig de overwinning uit het vuur voor de Browns. Al zijn veertien passes kwamen aan, die waren samen goed voor 134 yards en een touchdown. Ook zorgde Watson ervoor dat Dustin Hopkins de winnende field goal kon maken: 31 – 33.

Razende Rentree voor Kyler Murray

Kyler Murray liep in december vorig jaar een kruisbandblessure op. Maanden later maakte hij dit weekend zijn rentree tegen Atlanta Falcons. Even leek zijn rentree in een nederlaag te eindigen, toen Atlanta Falcons-quarterback Desmond Ridder een touchdown scoorde met minder dan drie minuten op de klok.

Maar Kyler ‘Magic’ Murray is weer helemaal de oude, zo bleek tegen de Falcons. Hij hielp de Cardinals met een 70-yard drive, waardoor de ploeg uit Arizona kon aanleggen voor een field goal. Zoals gezegd, er zijn dit weekend veel winnende field goals gemaakt, zo ook in het duel tussen de Falcons en de Cardinals. Arizona won met 23 – 25.