<
>

NFL Week 9: Rookie C. J. Stroud blinkt uit, vierde quarterback Vikings imponeert en Daniel Jones langdurig geblesseerd

ANP

In de NFL werd zondagmiddag de toon gezet door de Chiefs en de Dolphins in Frankfurt. En die lijn is doorgetrokken in Amerika. Daverende debutanten, imponerende invallers, sterspelers die uitvallen en ondoordringbare verdedigingen: het gebeurde allemaal in week negen.

Kruisbandblessure Daniel Jones

New York Giants heeft opnieuw slecht nieuws moeten verwerken dit weekend. Na vorige week de New York derby in overtime te hebben verloren van de Jets, trof de ploeg de Raiders. Sterspeler en quarterback Daniel Jones viel uit tijdens de verloren wedstrijd tegen Las Vegas Raiders. Het lijkt erop dat Jones een kruisbandblessure heeft opgelopen in het tweede kwart en de rest van het seizoen dus niet meer in actie kan komen.

Ook voor de tegenstander was dit geen makkelijke wedstrijd. Vorige week werden de general manager, trainer en aanvalstrainer ontslagen bij de ploeg. Interim-trainer Antonio Pierce moest zorgen dat de Raiders, ondanks alle chaos binnen de club, toch een overwinning noteerden. Dat lukte de debuterende hoofdtrainer. Mede dankzij quarterback Josh Jacobs, die twee touchdowns scoorde, wonnen de Raiders ruim van de Giants.

Rookie C.J Stroud

Rookie quarterback C.J. Stroud kwam dit weekend weer in actie voor Houston Texans. De Texans troffen de Buccaneers in Tampa Bay. Het werd een ongelofelijk spannend duel. Met nog 46 seconden op de klok keken de Texans tegen een achterstand aan. Maar dat deed de 22-jarige Stroud niets.

De rookie gooide een 15-yard touchdownpass naar Tank Dell en bezorgde de Texans zo de overwinning. Stroud was die wedstrijd goed voor 470 passing yards, 0 interceptions en 5 touchdowns.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ESPN In Alle Staten (@espnallestaten)

Dobbs vervangt Cousins

De Vikings troffen dit weekend de Falcons in eigen huis. De ploeg uit Minnesota moest het tegen de Falcons zonder twee topreceivers, Justin Jefferson en K.J. Osborn, doen. Ook Christian Darrisaw was niet inzetbaar door een blessure. Tot overmaat van ramp viel Cam Akers tijdens het duel ook geblesseerd uit.

Vorige week viel sterspeler Kirk Cousins ook al uit. De quarterback liep een langdurige achillespeesblessure op. Rookie Jaren Hall mocht daarom starten als quarterback tegen Atlanta. Maar de Vikings bleven pech hebben. De jonge quarterback liep een hersenschudding op tijdens de wedstrijd.

En dus was het aan de vierde quarterback van de Vikings, Joshua Dobbs. Dobbs speelde zondag nog voor St. Louis Cardinals. Dinsdag maakte hij de overstap naar Minnesota. Dobbs kende de namen van zijn ploeggenoten nog niet allemaal, laat staan het playbook. Hoofdtrainer Kevin O'Connel moest hem de plays tijdens de wedstrijd uitleggen.

Dat kan alleen maar fout gaan, zou je denken. Maar niets is minder waar. De quarterback was goed voor drie touchdowns en bezorgde de Viking zo de overwinning op de Cardinals. En het scheelde niet veel, het werd 28-31 in Atlanta.

Ravens geven pak slaag aan Seahawks

De Ravens hebben de sterkste verdediging in de NFL, dat bewezen ze dit weekend maar weer. Seattle Seahawks wist maar drie punten te scoren tegen Baltimore Ravens. De Ravens zelf waren goed voor 37 punten. Running back Gus Edwards bereikt de langste touchdown-streak ooit in de geschiedenis van de club door twee touchdowns te scoren. Ook de 21-jarige Keaton Mitchell speelde een sterke wedstrijd, hij was goed voor een touchdown en 138 rushing yards.

Alle resultaten week 9

Steelers - Titans: 20 - 16

Chiefs - Dolphins: 21- 14

Falcons - Vikings: 28 - 31

Browns - Cardinals: 27 - 0

Packers - Rams: 20 - 3

Patriots - Commanders: 17 - 20

Saints - Bears: 24 - 17

Ravens - Seahawks: 37 - 3

Texans - Buccaneers: 39 - 37

Panthers - Colts: 13 - 27

Raiders - Giants: 30 - 6

Eagles - Cowboys: 28 - 23

Bengals - Bills: 24 - 18