<
>

Chiefs winnen in Frankfurt door stuntelend Miami Dolphins

ProShots

In Duitsland streek een ware NFL-delegatie neer: Kansas City Chiefs speelden tegen Miami Dolphins in Frankfurt. De Dolphins hadden een ongelofelijke offday, de Chiefs wonnen de wedstrijd met 21-14. Sterspeler Patrick Mahomes was goed voor twee touchdowns.

Voor Dolphins-receiver Tyreek Hill was dit een extra speciale wedstrijd. De man in vorm speelde tegen zijn oude ploeg. In 2022 maakte hij de overstap van de Chiefs naar de Dolphins. Bij de Chiefs had hij een goede connectie met Mahomes.

Er was wel één klein probleem voor de aftrap. In het Deutsche Bank Park hingen de schermen te laag. Dat zou vooral voor special teams een probleem kunnen zijn, zo bleek tijdens de warming-up. Meerdere kicks kwamen tegen de schermen aan.

Maar bij de eerste touchdown ging het gelukkig gewoon goed. Waar de Chiefs vorige week tegen Denver Broncos een slechte wedstrijd speelden, begonnen ze in Frankfurt meteen scherp aan de wedstrijd. Na nog geen drie minuten gooide Patrick Mahomes de eerste touchdown. Een snelle pass naar Rashee Rice was goed voor de eerste punten. Na een eerder al afgekeurde touchdown wegens een incomplete pass, telde deze wel gewoon. En de fieldgoal erna was ook goed.

De Dolphins hadden er weinig tegen in te brengen. Het was voor het eerst dit seizoen dat de ploeg in drie drives niet tot scoren wist te komen. En het werd erger en erger. In het tweede kwart wist Mahomes de volledig vrije Jet McKinnon te vinden, die de end zone wist te bereiken: 14-0.

Aan het einde van de tweede kwart hadden de Dolphins nog steeds niet gescoord. Met minder dan een minuut op de klok mochten ze het weer proberen. Quarterback Tua Tagovailoa gooide de bal naar Tyreek Hill, maar die werd direct getackeld. Hill raakte de bal kwijt aan zijn oude ploeggenoten. Verdediger Bryan Cook ging er zo vandoor met de bal en kon zo een 59-yard touchdown scoren.

In de tweede helft kwamen de Dolphins terug in de wedstrijd. Na een sterke drive gooide Tagovoiloa de bal naar Jeff Wilson Jr. en die bal was goed voor een touchdown. Zo stond het 7-21. En daar bleef het niet bij. Met nog minder dan een halve minuut in het derde kwart, stormde Raheem Mostert door de defensie van de Chiefs. Touchdown! 14-21.

Daarmee was het dus nog niet gespeeld in Duitsland. In het vierde kwart kwamen de Dolphins in balbezit met nog maar minuten te spelen. Een touchdown en fieldgoal zou genoeg zijn om op gelijke hoogte te komen. Maar dat lukte niet. In de laatste seconden gaat het ongelofelijk mis. De eerste bal naar Tagovoiloa wordt niet gevangen door de quarterback. Hij laat de bal uit zijn handen glippen en zo winnen de Chiefs in Frankfurt.