<
>

Chiefs tegen Dolphins in Duitsland: hoe staan de ploegen ervoor?

Patrick Mahomes, Tyreek Hill, Travis Kelce en misschien wel Taylor Swift zijn dit weekend in Duitsland. Zondagmiddag treffen daar namelijk de Chiefs en de Dolphins elkaar. NFL-commentator Hubert Bedford kan niet wachten: "Het is een heel mooi affiche, het wordt denk ik echt een fantastische wedstrijd."

Beide ploegen hebben dit jaar zes keer gewonnen en twee keer verloren. ESPN praat je bij over de ploegen dit seizoen.

Super Bowl-winnaar Kansas City Chiefs

Vorig seizoen ging, op zijn zachtst gezegd, goed voor de Chiefs. De ploeg uit Kansas won de Super Bowl van de Philadelphia Eagles in een bloedstollende wedstrijd. Quarterback Patrick Mahomes werd bekroond tot MVP. Dit seizoen staan de Chiefs bovenaan AFC West en gingen er pas twee wedstrijden verloren.

Patrick Mahomes is dé beste speler van de NFL, vindt Hubert Bedford. "Patrick Mahomes is op dit moment de allerbeste speler in de NFL. Hij heeft zo veel toegevoegd aan het spel. Hij heeft de beste arm, is heel erg intelligent en heeft het atletische vermogen", zegt Bedford. "Het is een alleskunner. Hij is de standaard geworden voor de quarterbacks in de NFL."

Dit seizoen werden dus pas twee wedstrijden verloren. Een daarvan was vorige week, misschien wel omdat Taylor Swift niet op de tribune zat. Er werd geen een touche down gescoord en de Chiefs waren goed voor vijf turn overs. Taylor Swift date met Travis Kelce, de tight end van de Chiefs. Onder sommige supporters heerst het bijgeloof dat de aanwezigheid zangeres bij wedstrijden van de Chiefs geluk zou brengen. Bedford verwacht geen problemen voor de Chiefs: "Patrick Mahomes was een beetje ziek vorige week. Als hij weer beter is, verwacht ik de Chiefs zoals vanouds."

Miami Dolphins heeft het momentum

Vorig seizoen moesten de Dolphins de play-offs behalen door een wild card-ronde. In die ronde troffen ze Buffalo Bills. Ze verloren het duel nipt: 34-31.

Dit seizoen staat de ploeg bovenaan de AFC East. "De Dolphins zijn een fantastisch goed team", zegt Bedford. Alleen van de Bills en de Eagles werd dit seizoen verloren. Vorige week deelde de ploeg pak slaag uit aan New England Patriots, het werd 17-31.

De quarterback van de Dolphins is de 25-jarige Tua Tagovailoa. "Tagovailoa is een hele goede quarterback. Wat hij mee heeft, is dat hij linkshandig is. Daarmee verander je toch het perspectief op het spel voor de tegenstander. Hij is de enige linkshandige quarterback in de NFL", zegt Bedford. Maar: "Hij heeft zeker een goede arm, maar hij is niet beter dan Mahomes."

Mahomes tegen oud-ploeggenoot Hill

Dat claimde Tyreek Hill namelijk, de wide receiver van de Dolphins. In 2022 maakte hij de overstap van de Chiefs naar de Dolphins, zondag speelt hij dus tegen zijn oude ploeg. "Onlangs deelde hij dat hij eigenlijk niet weg wilde bij de Chiefs, maar dat zijn huidige quarterback de beste arm ooit heeft", aldus Bedford.

"Dat is het verhaal van de wedstrijd. Hill als sterspeler, hij is een geweldige receiver, tegen zijn oude team", zegt Bedford. "Hij gaat zich willen uitsloven. Hij gaat willen laten zien dat ze hem nooit hadden moeten laten gaan." Samen met Patrick Mahomes won Hill de Super Bowl in feburari 2020.

Chiefs arriveren in stijl

De Chiefs arriveren bovendien in stijl in Duitsland. Ze verblijven op een schip uit Nederland, Arnhem om precies te zijn. Daar huurden de Chiefs een evenementcruiser, de Jules Verne. De hele boot is bestickerd in de huisstijl van Kansas City Chiefs. Laten we hopen voor de Chiefs, dat ook Taylor Swift naar Duitsland is afgereisd.

Zondag om 15.30 uur is de wedstrijd tussen de Chiefs en de Dolphins live te zien op ESPN 4.