<
>

Jets winnen van Bills, maar raken Rodgers kwijt

Het had een droomdebuut moeten worden voor quarterback Aaron Rodgers bij New York Jets. Helaas voor de 39-jarige Rodgers liep zijn eerste duel uit op een persoonlijk drama. Bij zijn debuut raakte de sterspeler al na vier plays geblesseerd aan zijn linker achillespees. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat Rodgers zijn achillespees heeft afgescheurd.

Dit seizoen was er sprake van optimisme in New York nadat de Jets toekomstig hall of famer Rodgers konden vastleggen. In de voorbereiding werd een heel team om de quarterback heen gebouwd. Dit zou hét seizoen moeten worden voor de Jets om voor het eerst sinds 1969 weer een Super Bowl te winnen. Daar kwam maandagavond dus al heel snel een einde aan. Reserve-quarterback Zach Wilson is bij lange na niet van hetzelfde niveau als Rodgers en andere smaken heeft de ploeg van Robert Saleh niet.

De wedstrijd tegen de Bills werd overigens nog wel gewonnen, maar dat geldt als een kleine pleister op een gapende wond. De Jets kwamen terug na een achterstand van 13-3. Xavier Gipson zorgde in overtime met een geniale run voor de overwinning.

De winst zorgt in ieder geval voor even voor wat lachende gezichten bij football-minnend New York. Een MRI-scan moet nu uitwijzen of de blessure van sterspelers Rodgers meevalt. Alleen dan keert de lach pas weer echt terug in het MetLife Stadium.

Prominenten in de NFL reageren op de blessure

Oud-gediende Peyton Manning zat live mee te kijken met de wedstrijd en kon niet geloven wat hij zag. "Holy cow, ik geloof niet wat ik zie!"

De trainer van de Jets - Robert Saleh - reageerde na afloop. "Het ziet er niet goed uit. We blijven bidden op een goede afloop. De MRI-scan gaat alleen hoogstwaarschijnlijk uitwijzen, waar we al bang voor zijn", doelt de coach op een mogelijke scheuring van de achillespees van Rodgers.

In de onderstaande video is duidelijk te zien dat de pees van Rodgers lijkt te scheuren. Let op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.