<
>

NFL: Brady gehuldigd, Cowboys walsen over Giants heen en Dobbins geblesseerd

ANP

De NFL is eindelijk weer begonnen en alles is weer mogelijk. Vrijdag zagen we Super Bowl-winnaar Kansas Chiefs al verliezen van Detroit Lions, zondag stonden er nog 14 wedstrijden op het programma.

Cowboys walsen over stuntelend Giants heen

Dallas Cowboys reisde af naar New York City op NFL Sunday. Een betere start konden de Cowboys niet hebben, New York Giants werd met 40-0 verslagen. Het was de grootste overwinning ooit voor de Cowboys. Voor zondag was de grootste overwinning in 1978 tegen Baltimore Colts. Met de overwinning laten de Cowboys weten mee te doen om de felbegeerde Super Bowl, liet verdediger DeMarcus Lawrence na afloop weten. De Cowboys lieten de Giants geen één punt maken. Field goals werden geblokt, ballen werden om de haverklap afgepakt en Giants-quarterback Daniel Jones werd zeven keer getackeld.

Tom Brady gehuldigd

Super Bowl-finalist Philadelphia Eagles won de eerste wedstrijd van het seizoen van New England Patriots. Tom Brady, tegenwoordig mede-eigenaar van Birmingham City, werd gehuldigd in New England. De NFL-legende is nu écht gestopt, maar mocht nog één keer uit de tunnel rennen van de Patriots. Patriots-eigenaar Robert Kraft liet bovendien weten Brady toe te laten tot de Hall of Fame van de Patriots aankomende zomer, ondanks de gangbare wachttijd van vier jaar.

Ravens verliezen spelmaker Dobbins

Baltimore Ravens won met 25-9 van Houston Texans, maar echt blij zijn de supporters van de ploeg niet. Running back J.K. Dobbins scheurde zijn achillespees in de eerste wedstrijd van de Ravens. De sterspeler mist de rest van het seizoen. Het schudde de hele selectie op. Teamgenoot Patrick Queen stond na afloop met tranen in zijn ogen.

Brock 'Mr. Irrelevant' Purdy is terug van weggeweest.

Brock Purdy van de San Francisco 49ers raakte vorig seizoen geblesseerd in de NFC Championship Game tegen de Eagles. Het was onzeker of en hoe de quarterback terug zou keren van zijn blessure aan zijn elleboog. Zondag gaf 'Mr. Irrelevant' het antwoord in een 30-7 overwinning op de Pittsburgh Steelers. Purdy liet zien terug te zijn op zijn oude niveau met goede statistieken en twee touchdowns. Het enige verschil met de Purdy van voor zijn blessure, was het feit dat de 23-jarige tot aanvoerder was benoemd door zijn teamgenoten.

Overige uitslagen

Atlanta Falcons - Carolina Panthers: 24-10

Cleveland Browns - Cincinnati Bengals: 24-3

Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars: 21-31

Minnesota Vikings - Tampa Bay Buccaneers: 17-20

New Orleans Saints - Tennessee Titans: 16-15

Pittsburgh Steelers - San Francisco 49ers: 7-30

Washington Commanders - Arizona Cardinals: 20-16

Baltimore Ravens - Houston Texans: 25-9

Chicago Bears - Green Bay Pakcers: 20-38

Denver Broncos - Las Vegas Raiders: 16-17

New England Patriots - Philadelphia Eagles: 20-25

Los Angeles Chargers - Miami Dolphins: 34-36

Seattle Seahawks - Los Angeles Rams: 13-30

New York Giants - Dallas Cowboys: 0 - 40