<
>

Lions verrassen Super Bowl-kampioen Chiefs in openingswedstrijd NFL

Het NFL-seizoen is afgetrapt. In de openingswedstrijd is Detroit Lions gelukt om Super Bowl-winnaar Kansas City Chiefs over de knie te krijgen: in een afgeladen Arrowhead Stadium wonnen de Lions met 21-20. Zo is de op één-na-langste overwinningsreeks in de NFL rap ten einde gebracht. Het is voor het eerst sinds 2017 dat de Lions hun openingswedstrijd winnen.

Sterke start

De Lions vlogen uit de startblokken in de thuisbasis van de regerend kampioen. Ruim 75.000 toeschouwers zagen Amon-Ra St. Brown de Lions op voorsprong zetten.

Ondanks de sterke start van de Lions, was het uiteindelijke verschil tussen de ploegen klein. Al vooraf hadden de Chiefs een tegenvaller te verwerken: sterspeler Travis Kelce haakte af met een knieblessure. De Chiefs zijn optimistisch over zijn herstel en hopen hem volgende week op te kunnen stellen.

Zonder Kelce aan zijn zijde had Patrick Mahomes moeite om potten te breken, al zette hij de Chiefs in het tweede kwart nog wel op voorsprong met touchdowns richting Rashee Rice en Blake Bell.

Mahomes de fout in

Mahomes was echter ook degene die de Lions weer in het zadel hielp: in het derde kwart belandde zijn pass in de handen van Lions-verdediger Brian Branch, die vervolgens het veld over kon steken voor een pick 6, oftewel een interceptie die leidt tot een touchdown.

De Chiefs stonden vervolgens nog wel met 20-14 voor, maar de Lions namen het spelbeeld langzaam maar zeker over. Met een 8-yard touchdown was het David Montgomery uiteindelijk met de beslissende touchdown.

Volgende week moeten de Chiefs proberen de valse start van het seizoen te herstellen.