<
>

Historische trade: Aaron Rodgers verlaat Packers voor Jets

Voor de tweede keer in vijftien jaar verhandelt Green Bay Packers een icoon op leeftijd aan New York Jets. De Packers kwamen maandag overeen om quarterback Aaron Rodgers (39) en hun eerste ronde pick van 2023 (nr. 15 algemeen) en een vijfde ronde van 2023 (nr. 170) te ruilen met de Jets.

De Packers krijgen er heel wat draft picks voor terug. Zo hebben ze nu een pick voor de eerste ronde van 2023 (nr. 13 algemeen) in handen, net als voor de tweede ronde in 2023 (nr. 42), de zesde ronde in 2023 (nr. 207) en een voorwaardelijke keuze voor de tweede ronde in 2024 die nog kan veranderen in een eerste ronde als Rodgers dit seizoen 65 procent van de plays speelt.

Ondanks dat Rodgers afgelopen zomer had gezegd dat hij zijn carrière "absoluut" bij de Packers zou beëindigen gaf hij dik een maand geleden aan dat hij een vertrek naar de Jets wel zag zitten. Na die aankondiging begon er een lange periode van onderhandelen tussen de Packers en zijn nieuwe team. De twee partijen spraken wekenlang voordat de gesprekken werden afgebroken, waarna de discussies eind vorige week weer een nieuw leven in werden geblazen. Dit resulteert nu dus in een overeenkomst.

Voor de Packers is het vertrek van Rodgers het einde van een tijdperk. Rodgers, viervoudig NFL MVP, leidde het team in vijftien jaar als startende quarterback elf keer naar de play offs en zelfs één keer naar het Super Bowl-kampioenschap.