<
>

NFL-veteraan Rodgers forceert transfer naar New York

EPA/TANNEN MAURY

Aaron Rodgers wil vertrekken bij Green Bay Packers. Bij de Pat McAfee-show heeft de veteraan aangegeven zijn carrière graag voort te zetten bij New York Jets. Na achttien jaar in dienst van de Packers ziet de quarterback geen heil meer in een langer verblijf.

Elk jaar trekt Rodgers zich na afloop van het NFL-seizoen terug in het duister. Vier dagen lang in een compleet verduisterde kamer zonder elektriciteit om zo na te kunnen denken over de toekomst. Na een slecht seizoen in Green Bay deed hij dat dit jaar met de gedachte om met pensioen te gaan. Na de vier dagen keerde de Super Bowl-winnaar van 2011 en viermalig MVP terug tot de bewoonde wereld met het plan toch nog langer door te spelen. Een gesprek met New York Jets volgde en dat lijkt nu de bestemming voor zijn negentiende seizoen.

Rodgers liet de Jets al weten welke spelers er gehaald dienden te worden om een succesvol seizoen te kennen. Zo werd Packers-ploeggenoot Allen Lazard al naar New York gehaald en zouden ze ook achter de transfervrije Odell Beckham Jr. aanzitten. Het doel is daarmee duidelijk: een Super Bowl winnen.

De vraag is nog wel of Rodgers zelf ook in New York te bewonderen zal zijn. Green Bay Packers werkt voorlopig nog niet mee aan een trade, al zijn de onderhandelingen tussen beide ploegen wel al gestart.