<
>

Patrick Mahomes uitgeroepen tot MVP en ontroerende speech Damar Hamlin

ANP Foto

Patrick Mahomes is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgeroepen tot MVP, daarmee is hij bekroond tot beste speler van het seizoen. Mahomes is niet de enige die in de prijzen viel, in totaal werden er negentien prijzen uitgereikt in de NFL Honors. New York Jets was de grote winnaar van de avond. Garrett Wilson, Ahmad Gardner, Darrelle Revis en Joe Klecko van de Jets wonnen een prijs.

Voor velen is het geen verrassing dat Mahomes werd benoemd tot MVP. Hij draaide een goed seizoen, waarin hij record na record verbrak. Bovendien zal de quarterback van Kansas City Chiefs in de nacht van zondag op maandag de Super Bowl spelen. 48 van de 50 stemmen gingen naar Mahomes. Daardoor wint hij zijn tweede MVP-titel, de eerste won hij in 2018. De overige stemmen gingen naar Josh Allen en Jalen Hurts, die laatste zal voor Philadelphia Eagles uitkomen in de Super Bowl aankomend weekend. Mahomes en Hurts zijn de enige winnaars die zondagnacht in actie komen.

De man van het jaar was Dak Prescott. De quarterback van Dallas Cowboys zette zich op verschillende manieren in voor kankeronderzoek en mentale gezondheid. De Cowboys werden dit seizoen in de play-offs uitgeschakeld door San Francisco 49ers.

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de speech van Damar Hamlin. Damar Hamlin kreeg begin januari een hartstilstand na een botsing met een receiver van Cincinnati Bengals. De safety van de Buffalo Bills betrad het podium met de medische staff van de Bills, de Bengals en de University of Cincinnati. Hij sprak over zijn ervaringen en hoe belangrijk de support was die hij van de hele NFL-wereld ontving.