<
>

"Ik zie Brady nu niet meer terugkomen"

Daar was ineens weer een video van Tom Brady op woensdagmiddag. Hierin kondigt de NFL-superster - voor de tweede keer - zijn pensioen aan. NFL-commentator bij ESPN Ronald Buijs reageert op dit plotselinge besluit van Brady: "Dat het zo snel kwam is zeker een verrassing. Ik denk ook niet dat mensen dit aan hadden zien komen." Hij vervolgt in ESPN Vandaag: "Ik zie hem nu niet meer terugkomen. Uiteindelijk is het goed geweest."

Nalatenschap Brady
Brady groeide in 22 jaar uit tot de allergrootste quarterback in de geschiedenis van de NFL en eiste bijna elk record voor zichzelf op. Toch is Buijs van mening dat Brady niet had moeten terugkeren na zijn vorige pensioen. "Dat is het dilemma van elke sporter. Wanneer moet je stoppen en waar zit je hoogtepunt? Hij stopt dit jaar met zijn eerste losing record ooit." Brady had volgens Buijs beter twee jaar geleden kunnen stoppen toen hij zijn status als beste allertijden onderstreepte door op 43-jarige leeftijd laagvlieger Tampa Bay Buccaneers naar de Super Bowl te helpen.

Desondanks valt er over de nalatenschap van Tom Brady niet te twisten. "Uiteindelijk sluit hij af met de meeste overwinningen, de meeste touchdowns, de meeste yards, vijftien pro-bowls, vijf Super Bowl-MVP's en zeven Super Bowls. Niet voor niets wordt hij de 'Greatest of all Time' genoemd.