<
>

Tom Brady: "Ik ga met pensioen, voorgoed"

NFL-legende Tom Brady lijkt nu dan echt met pensioen te gaan. De quarterback van Tampa Bay Buccaneers kondigde op sociale media aan zijn fans zijn vertrek aan . "Ik ga met pensioen, voor goed. Vorige keer werd het hele proces een groot ding in de media, dus ik besloot gewoon op 'opnemen' te drukken en het jullie als eerste te laten weten." Afgelopen jaar ging Brady ook al met pensioen, maar draaide hij dat 40 dagen later volledig om en ging hij toch verder. Nu lijkt de 'GOAT' van de NFL na zeven Super Bowl-overwinningen en liefst drie MVP-verkiezingen dan toch te stoppen.

Dit seizoen kende Brady een bewogen jaar. Met zijn Buccaneers won hij nog wel de NFC-South, maar eindigde Brady op een negatief winstrecord na een zeer moeizaam seizoen. In de play-offs kwam de ploeg uit Tampa Bay gelijk Dallas Cowboys tegen en vlogen ze er direct kansloos uit. Dit alles volgde nadat Brady zelf al de nodige privéproblemen kende thuis met de echtscheiding van zijn vrouw Gisele Bündchen. Die scheiding zou zijn voortgekomen uit de beslissing van afgelopen jaar om toch zijn carrière voort te zetten. Met het oog op die speculaties wordt de beslissing om nu alsnog te stoppen, enigszins bijzonder.

Carrière

Pas in de zesde ronde van de NFL-draft van 2000 wordt een jongen van Michigan University opgepikt door New England Patriots. Tom Brady had op de universiteit en de NFL-trainingsdagen geen geweldige indruk achtergelaten en wordt niet zo hoog ingeschat. Deze redelijk anonieme quarterback zou uiteindelijk 20 jaar in New England spelen en slechts een enkele keer de play-offs mislopen. Verder zou hij alle records breken wat betreft meeste overwinningen en meeste titels.

In 2020 is Brady inmiddels de grote man in de NFL en voor velen de beste quarterback ooit. Als de 'GOAT' maakt hij de overstap naar laagvlieger Tampa Bay Buccaneers en ook hier wint hij direct een titel. Na het mislopen van de Super Bowl een jaar later, lijkt hij met pensioen te gaan, maar besluit dan vervolgens toch nog door te gaan. Het levert hem een echtscheiding op en wordt het enige seizoen in zijn carrière dat hij met een negatief winstrecord eindigt. Toch is er hoop voor de fans van Tampa Bay, want hij lijkt nog langer door te willen. Op 1 februari 2023 maakt hij dan toch geheel onverwachts bekend ermee klaar te zijn. Is dit dan het echte einde?

Dankbaar

Op zijn sociale media geeft Brady aan zeer dankbaar te zijn. "Ik wil jullie allemaal bedanken dat jullie achter me hebben gestaan. Aan mijn familie, vrienden, teamgenoten, tegenstanders en ik kan nog wel heel lang doorgaan, want het zijn er teveel. Bedankt dat ik door jullie mijn absolute droom heb mogen uitleven. Ik zou helemaal niks veranderen", Zo sluit een geëmotioneerde Brady af.