<
>

The stage is set, Super Bowl LVII: Kansas City Chiefs - Philadelphia Eagles

De deelnemers zijn bekend, Kansas City Chiefs gaat het opnemen tegen Philadelphia Eagles in de Super Bowl LVII. In de State Farm Arena in Glendale, Arizona gaan de winnaars van de NFC en de AFC beslissen wie zich tot kampioen van de NFL mag kronen.

De Eagles plaatsten zich als eerste voor het grootste sportevenement van de Verenigde Staten. Zij versloegen San Francisco 49ers uiteindelijk met ruime cijfers. De Chiefs maakten er wel een spannende wedstrijd van tegen Cincinatti Bengals. Pas heel laat in de wedstrijd werd de beslissende field goal gemaakt. De Chiefs revancheren zich daarmee op vorig jaar, toen waren het de Bengals die na verlenging de ploeg uit Kansas City uit de play-offs knikkerden.

Beide ploegen zijn bekend met het spelen van de grote finale. De Eagles stonden er al vier keer eerder, waarvan de laatste keer in 2017 hen ook de titel opleverde. De Chiefs stonden in 2021 nog in de finale, maar verloren toen van Tom Brady en Tampa Bay Buccaneers.

Blessureleed
Het duurt nog twee weken voordat de Superbowl LVII van start gaat, maar die tijd kunnen zowel de Chiefs als de Eagles goed gebruiken. Patrick Mahomes, quarter back van de Chiefs, speelde vanaf de eerste ronde in de play-offs met een verzwikte enkel. Maar dat was niet te merken in de afgelopen wedstrijd, want ondanks de blessure gooide hij in de AFC-Championship Game twee touchdown passes.

Ook voor de quarterback van de Eagles, Jalen Hurts, komt de twee weken rust goed uit. Hurts loopt al vanaf het reguliere seizoen met een slepende schouderblessure en speelt al lange tijd door de pijn heen. Toch leek ook Hurts geen last te hebben van zijn blessure, want in de NFC-Championship game was hij de grote man met liest vier touchdown passes.

Broers Kelce
Donna Kelce weet een ding zeker: binnenkort is ze de moeder van een Super Bowl-winnaar. Want voor het eerst in de geschiedenis van de NFL staan twee broers tegenover elkaar in de Super Bowl. Jason Kelce, center voor Philadelphia Eagles en Travic Kelce, tight end voor Kansas City Chiefs gaan opnemen tegen elkaar in de 57e Super Bowl.

Beide Kelce’s zijn cruciaal geweest voor hun ploeg dit seizoen. Center Jason is een van de belangrijkste beschermers van quarterback Hurts en zijn jongere broertje Travis is de favoriete ontvanger van quarterback Mahomes.

Halftime show
De altijd spectaculaire halftime show wordt dit jaar verzorgd door Rihanna. Ook wordt er gefluisterd dat Jay-Z nog wel eens op het podium zou kunnen verschijnen, omdat de show geproduceerd wordt door Roc Nation, het platenlabel waar Jay-Z ook bij is aangesloten.

De halftime show is traditiegetrouw een feestje binnen het grote Super Bowl feest. De grootste sterren treden er op in combinaties zoals ze nooit eerder voorkwamen. Zo ging de halftime show van 2022 de geschiedenis in als misschien wel de beste show ooit, toen Dr. Dre samen met Eminem, Kendrick Lamar en Snoop Dogg samen het SoFi Stadium in Los Angeles afbraken.

De Super Bowl LVII is in de nacht van 12 op 13 februari live te zien op ESPN, met vooraf een ruime voorbeschouwing op het spektakelstuk.