<
>

Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles strijden om Super Bowl

De wedstrijd om de Super Bowl gaat dit seizoen tussen Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles. De finale van de NFL vindt plaats op 12 februari in het State Farm-stadion in Glendale.

Philadelphia Eagles rekende zondagavond af met San Francisco 49ers: 31-7. Op voorhand was het affiche tussen de Eagles en 49ers er één waarvan veel werd verwacht. Allebei de ploegen zijn momenteel in topvorm, maar de 49ers vielen zondagavond desondanks tegen. In het vierde kwart ontstond er een opstootje tussen de ploegen, terwijl op dat moment de beslissing allang was gevallen.

De Eagles kwamen sterk uit de startblokken, maar ook de ploeg van Nick Sirianni haalde niet het topniveau van de laatste weken. Voor de 49ers werd het een frustrerende avond, al vroeg moest de ploeg het zonder quaterback Brock Purdy doen die met een elleboogblessure van het veld moest.

Snel na de blessure van Purdy was het een gelopen race. De 49ers moesten ook nog Josh Johnson missen die door een hersenschudding uitgeschakeld was. Jalen Hurts was namens de Eagles met vier touchdowns de man van de wedstrijd.

Acht seconden op de klok
Kansas City Chiefs kreeg meer tegenstand, maar na een 23-20 zege op Cincinnati Bengals staat de tweevoudig kampioen voor de vijfde keer in de geschiedenis in de finale. Met acht seconden op de klok werd Harrison Butker de held van de Chiefs door een field goal te benutten.

En dus kunnen we ons opmaken voor een duel tussen de veelgeprezen quarterbacks Patrick Mahomes en Jalen Hurts. Voor de 64-jarige coach Andy Reid van de Chiefs wordt het op 12 februari in de finale ook een weerzien met de club waarbij hij veertien jaar hoofdcoach was.

"Ik heb daar een geweldige tijd gehad", zei de Amerikaan. "Veertien jaar, dat is een lange tijd. Ik ben blij voor die club en blij voor de stad dat ze nu in de finale staan. Ze zijn gepassioneerd en houden van American football. Ik kan niet wachten op de clash tussen Kansas City en 'Philly', het wordt een geweldige Super Bowl."