<
>

NFL: Bengals en 49ers naar Championship Game

San Francisco 49ers gaat net als vorig jaar de NFC Championship Game spelen. Het team rekende in de Divisional Round af met Dallas Cowboys. Het werd een grotendeels verdedigende wedstrijd die de 49ers uiteindelijk met 19-12 wonnen.

Opnieuw was 'Mr Irrelevant' Brock Purdy beslissend, die zijn teamgenoot George Kittle vond voor de enige touchdown drive van de wedstrijd. De quarterback gaat in zijn eerste jaar in de NFL gelijk naar de NFC Championship game en was daar achteraf uitzinnig over. "Ik ben gewoon zó blij. Iedereen stond er op het juiste moment. Het was niet makkelijk, maar we zijn nog in de race."

Voor Dallas Cowboys was de teleurstelling enorm. Voor de zevende keer op rij verloren de Cowboys in de divisional round, nog nooit strandde een NFL-ploeg zo vaak op rij in dezelfde ronde.

Bengals naar AFC Championship game, staande ovatie voor Hamlin
Cincinatti Bengals heeft zich opnieuw geplaatst voor de AFC Championship game. De regerend kampioen van de AFC versloeg Buffalo Bills relatief eenvoudig met 27-10.

De Bengals waren gebrand om te winnen, omdat zelfs de organisatie van de NFL er stiekem vanuit ging dat de Bills zouden winnen. Al voordat de Divisional Round gespeeld werd, werden tickets verkocht voor de AFC-finale in Atlanta. Daar zou de wedstrijd gespeeld worden als Kansas City Chiefs en Buffalo Bills hadden gewonnen. Maar het liep anders, waardoor er nu 50.000 kaarten zijn verkocht voor een wedstrijd die nooit gespeeld gaat worden. "Ik hoop dat ze die kaartjes wel terugbetalen", zei Joe Burrow na afloop cynisch.

Na het eerste kwart hadden de Bengals al een aardige voorsprong opgebouwd. Met twee touchdowns kwam de ploeg uit Cincinatti direct op een 14-0 voorsprong.

Onder toeziend oog van Demar Hamlin kwamen de Bills nooit echt lekker in de wedstrijd. In het eigen Highmark Stadium bezocht de safety, die anderhalve week geleden werd ontslagen uit het ziekenhuis, voor het eerst weer een wedstrijd van zijn ploeg. Toen Hamlin in beeld kwam liet hij zijn waardering voor het publiek zien, dat op hun beurt de speler een staande ovatie gaf.

Volgend weekend zijn de NFC en- AFC-Championship Games live te zien op ESPN 1. Zondagavond om 21.00 uur San Francisco - Philadelphia Eagles en direct daarna om 00.30 uur Kansas City Chiefs tegen Cincinatti Bengals.