<
>

Eagles en Chiefs stap dichter bij Superbowl

Philadelphia Eagles heeft de NFC Championship Final gehaald door New York Giants met 38-7 te verslaan. In de AFC waren de Chiefs te sterk voor de Jaguars (27-20). Voor Kansas City Chiefs is het al de vijfde keer op een rij dat ze in de AFC Championship Game staan.

De Eagles moeten het nu opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Dallas Cowboys en San Francisco 49ers. Dat duel wordt zondag op maandagnacht (00.30 uur) gespeeld gespeeld. Kansas City Chiefs gaat met Buffalo Bills of Cincinnati Bengals (zondagavond 21.00 uur) uitmaken welke ploeg naar de Superbowl gaat.

Eagles-Giants

Bij de Eagles keerde quarterback Jalen Hurts terug in het team. Hij is hersteld van een schouderblessure en wist zijn oude vorm weer te vinden.

Chiefs-Jaguars

De Chiefs hebben wel een zure nasmaak overgehouden aan de zege op Jacksonville Jaguars. Quarterback Patrick Mahomes beëindigde de wedstrijd met een enkelblessure. Het is nog onduidelijk hoe lang hij uit de roulatie is, maar de hoop is dat hij 'gewoon' de volgende wedstrijd kan spelen.