<
>

Damar Hamlin verlaat ziekenhuis na hartstilstand

Damar Hamlin mag weer naar huis. De speler van de Buffalo Bills heeft anderhalve week in het ziekenhuis gelegen nadat hij op het veld tegen Cincinatti Bengals te maken kreeg met een hartstilstand. Na te herstellen in Cincinatti en meerdere tests in Buffalo, is de NFL-ster nu officieel ontslagen uit het ziekenhuis.

Maandag kwam het goede nieuws al binnen dat Hamlin voldoende hersteld was dat hij van het ziekenhuis van Cincinatti overgeplaatst kon worden naar Buffalo, waar hij met zijn familie woont. Op dinsdag doorliep hij een serie aan testen om de huidige stand van zaken te beoordelen. Jamie Nadler, de hoofdverantwoordelijke dokter van Hamlin, gaf toelichting: "We hebben een serie tests en evaluaties voltooid en zijn overtuigd dat Damar veilig ontslagen kan worden om thuis en bij de Bills verder te werken aan zijn herstel."

Daarmee wordt gesuggereerd dat Hamlin na zijn ongeval 'gewoon' terugkeert bij zijn ploeg, maar het is nog niet bekend of de 24-jarige verdediger ook daadwerkelijk actief blijft in de NFL. Hij is in elk geval optijd thuis om zijn ploeg aan te kunnen moedigen in de play-offs, die voor de Bills zondagavond van start gaan tegen Miami Dolphins. Die wedstrijd is om 19.00 uur te volgen op ESPN 4.