<
>

Packers onderuit in laatste kans op NFL-play-offs

In een do-or-die-wedstrijd voor Green Bay Packers is de ploeg er niet in geslaagd de play-offs te bereiken. Detroit Lions wist op bezoek in Green Bay het feestje te verstieren door te winnen met 20-16. Door de overwinning van de Lions heeft Seattle Seahawks zich ook geplaatst voor de play-offs.

Na vier overwinning op rij had de ploeg van Aaron Rodgers play-offs-deelname weer in eigen hand. In de laatste speelronde moesten de Packers winnen van Detroit Lions. De Lions waren uitgesloten van play-offsdeelname, nadat Seattle Seahawks eerder op de avond in eigen huis na verlening Los Angeles Rams versloeg. Een overwinning voor de bezoekers uit Detroit zou daardoor de Seahawks, die met spanning toekeken, de laatste play-offplek opleveren.

Tot aan het derde kwart gingen de ploegen gelijk op door afwisselende field goals, totdat Detroit Lions in het derde kwart de eerste touchdown in de wedstrijd scoort. Vanaf dat moment moeten de Packers in de achtervolging. Met nog drie en een halve minuut te gaan, probeert quarterback Rodgers met een verre pass zijn ploeggenoot te bereiken. Maar de pass wordt onderschept, waarna de Lions de wedstrijd uitspelen en de Packers zijn uitgeschakeld voor play-off deelname.

Rodgers hint op pensioen
De 39-jarige Rodgers sprak al vaker over het beëindigen van zijn carrière en ook na de laatste verliespartij sprak erover misschien wel zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld. “Op een gegeven moment komt het wiel tot stilstand en je voelt aan wanneer dat is”, zei Rodgers achteraf. “Het is nu allemaal net gebeurd. Ik wacht even tot de emotie iets is gezakt en kijk waar de organisatie heen wil. Dan gaan we vanzelf merken hoe ik me voel over een tijdje”, voegde hij eraan toe.

Volledig schema van play-offs bekend
De Seahawks kruipen door de overwinning van de Lions door het oog van de naald en mogen het nu opnemen tegen San Francisco 49'ers in de wild-card ronde. Die eerste ronde van de play-offs wordt aankomend weekend gespeeld. Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles mogen als winnaars van het reguliere NFC en AFC seizoen de wild-card ronde overslaan en stromen in bij de divisional ronde.

Zaterdag
22.30 uur, San Francisco 49'ers - Seattle Seahawks, live op ESPN 2 met Nederlands commentaar.
02.15 uur, Jacksonville Jaguars - LA Chargers, live op ESPN 1 met Nederlands commentaar.

Zondag
19.00 uur, Buffalo Bills - Miami Dolphins, live op ESPN 4 met Nederlands commentaar.
22.30 uur, Minnesota Vikings - New York Giants, live op ESPN 4 met Nederlands commentaar.
02.15 uur, Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens, live op ESPN 1.

Maandag op dinsdagnacht
02.15 uur, Tampa Bay Buccaneers - Dallas Cowboys, live op ESPN 1 met Nederlands commentaar.