<
>

Bills winnen, Patriots uitgeschakeld en Dolphins naar play-offs

Bryan M. Bennett / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Het reguliere seizoen van de NFL zit er bijna op. Met de vroege zondagwedstrijden van de laatste speelronde zijn er direct een paar mooie knopen doorgehakt. Buffalo Bills kon al geen eerste meer worden in de AFC Conference, maar moest nog wel winnen voor de tweede plaats. Intussen speelden New England Patriots, Miami Dolphins en Pittsburgh Steelers allen tegelijkertijd om het laatste ticket voor de play-offs.

Daarmee is de wedstrijd tussen de Bills en de Patriots dan ook de mooiste van de vroege ronde op zondag. Na het eerbetoon aan Damar Hamlin, de Buffalo-speler die vorige week een hartstilstand had op het veld, begint die wedstrijd gelijk goed als Nyheim Hines de kick-off return binnenwandelt. Het zorgt voor emotionele ontlading bij zijn staf en teamgenoten en zet direct de toon voor de wedstrijd: Buffalo Bills willen sportieve revanche. New England Patriots moet alleen ook winnen en geven zich niet zomaar gewonnen.

De Patriots komen dan ook helemaal terug, maar wanneer ze eindelijk een voorsprong weten te pakken, is die ook weer snel weg. Hines ontvangt opnieuw de bal voor een kick-off return en scoort deze opnieuw. Dit keer zelfs vanaf de eigen endzone. Het is daarmee nog niet afgelopen, want de Bills zijn nog niet tevreden en lopen zelfs verder weg bij de Patriots. Touchdownpasses van Josh Allen op John Brown en Stefon Diggs beslissen de wedstrijd. Buffalo Bills eindigt daarmee op de tweede plaats in de AFC en New England Patriots is uitgeschakeld.

Tegenstander voor de Bills

Miami Dolphins is dan de voornaamste ploeg die kan profiteren van het verlies van de Patriots, maar heeft al vijf keer op rij verloren. Dan is New York Jets, ondanks dat ze nergens meer om spelen, geen fijne tegenstander. Dat blijkt ook, want de Dolphins komen er maar niet doorheen en moeten het doen met fieldgoals. Daardoor blijven ze lange tijd op een 6-6 gelijke stand steken, maar vlak voor tijd komen ze opnieuw voldoende in de buurt om voor een fieldgoal te gaan. Die trap is goed en zo wordt Miami Dolphins de tegenstander van Buffalo Bills in de eerste ronde van de play-offs.

Daarmee is Pittsburgh Steelers uitgeschakeld. Lange tijd leken zij te profiteren van de uitslagen op de andere velden door zelf te overtuigen tegen Cleveland Browns. Doordat Miami toch wist te winnen in de laatste minuut, komen de Steelers net te kort en zijn ze uitgeschakeld dit seizoen.

First pick

Intussen is ook de strijd om de laatste plaats - en daarmee de eerste pick in de draft - beslist. Chicago Bears heeft gedaan wat het moest doen en verloren ruim van Minnesota Vikings. Daarmee moest het alleen de uitslag van Houston Texans afwachten. Zij stonden in de laatste minuut nog achter en leken zeker van de eerste keus tijdens de komende draft, maar verpestten dat voor zichzelf door met een two-point-conversion toch nog te winnen. De Bears eindigen dus laatste en bezitten de beste positie tijdens de komende draft.