<
>

NFL: Vikings zorgen opnieuw voor spektakel, Bills pakken AFC East, Ravens naar play-offs

New York Giants moeten nog even wachten op hun ticket voor de play-offs in de NFL. Een snelle achterstand van 10-0 op bezoek bij Minnesota Vikings kon nog worden omgedraaid tot 13-10, maar in het vierde kwart ging het toch mis. Beide ploegen maakte er in het laatste kwart een feest van en twee minuten voor tijd trokken de Giants de stand gelijk tot 24-24. Ondanks dat de Vikings nergens meer voor speelden (zij pakten vorige week al de titel in hun divisie na een spectaculaire comeback), wilden ze toch winnen en dat mocht blijken ook. Met nog vier seconden op de klok mocht Greg Joseph, die al vier keer eerder de wedstrijd besliste met een fieldgoal, aanleggen voor poging van 61 yards. Zijn trap was goed en dus bleef de overwinning in Minnesota door de beslissende fieldgoal. De nederlaag betekent voor de Giants dat ze volgende week pas een nieuwe kans hebben om de play-offs te bereiken.

Bills

Buffalo Bills plaatste zich eerder al voor de play-offs, maar kon nu ook de AFC East-divisie winnen. Dat leek even mis te gaan, want er volgde al snel een achterstand tegen Chicago Bears. In de eerste helft lukte het de ploeg met elf overwinningen maar niet om de ploeg met elf nederlagen op de knieën te krijgen. De tweede helft braken ze toch door de verdediging van Chicago heen en liepen zelfs nog uit tot een 35-13 overwinning. Daarmee was de titel in de divisie een feit.

Bengals

Cincinatti Bengals was door de nederlaag van New York Jets afgelopen donderdag al zeker van de play-offs. De verliezend Super Bowl-finalist van afgelopen jaar hoefde zelf dus niet meer, maar dat leek geen verschil te maken. New England Patriots stond namelijk bijna de gehele wedstrijd geen kans. Pas in het vierde kwart werd het nog even spannend, maar toch verloren de Patriots met 22-18.

Ravens

Met de nederlaag van de Jets en de Patriots, betekende een overwinning van Baltimore Ravens een plek in de eindrondes. En dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Vanaf het begin van de wedstrijd domineerden de Ravens de wedstrijd tegen Atlanta Falcons en zo werd er 17-9 gewonnen.