<
>

Thanksgiving in de NFL: Drie overwinningen in de top

Op Thanksgiving kwamen meerdere ploegen in actie in de NFL. Traditiegetrouw speelden Detroit Lions en Dallas Cowboys thuiswedstrijden, maar ook Minnesota Vikings mocht het in eigen huis opnemen tegen New England Patriots. Die wedstrijd eindigde in een knappe overwinning voor de Vikings, terwijl de Lions nipt verloren van Buffalo Bills en de Cowboys een belangrijke zege boekte op concurrent New York Giants.

Lions - Bills

De eerste wedstrijd op Thanksgiving werd zoals altijd gespeeld in Detroit. Waar het stadion afgelopen week nog werd gebruikt als thuishaven voor de Bills door de sneeuwval in Buffalo, kwam de gevallen topfavoriet nu op bezoek bij de Lions. Een interessante wedstrijd, gezien de ploeg uit Buffalo hun status als topfavoriet recentelijk verloor met twee nederlagen op rij. Detroit Lions heeft de weg omhoog juist ingeslagen door drie keer op rij te winnen.

Ook in deze wedstrijd kwamen de Lions al snel op voorsprong en mochten de Bills in de achtervolging. Nog binnen het eerste kwart werd de stand weer gelijk getrokken en de rest van de wedstrijd bleef ontzettend spannend en stuivertje wisselen voor de voorsprong. Met het ingaan van het laatste kwart stond de ploeg uit Detroit opnieuw nipt op voorsprong en een nieuwe teleurstelling voor de Bills leek in de maak. Toch kunnen ze altijd rekenen op Stefon Diggs, de uitblinkende wide-receiver die de voorsprong op voor de bezoekers op het bord zette in de zoektocht naar de overwinning.

In de laatste minuut van de wedstrijd ging het helemaal los. Met nog 30 seconden op de klok wist Michael Badgley namens de Lions een fieldgoal van 51 yards raak te schieten voor de 25-25 gelijke stand. Daarmee leek de wedstrijd naar overtime te gaan, maar dertig seconden bleek niet genoeg om Josh Allen tegen te houden. Het lukte hem om zijn team ook nog in fieldgoalpositie te brengen en Tyler Bass wist met de laatste trap van de wedstrijd de winnende 28-25 voor Buffalo Bills te scoren.

Cowboys - Giants

In Dallas ging het op Thanksgiving om kraker uit de NFC East. Zowel de Cowboys als tegenstander New York Giants stonden in die divisie op zeven overwinning, vlak boven Washington Commanders en onder NFL-koploper Philadelphia Eagles. Ook stond de wedstrijd in het teken van het optreden van de Jonas-brothers dat in het teken stond van het ophalen van geld voor het Leger des Heils.

De krachtmeting zelf leek in de eerste helft in de richting van New York Giants te vallen. Door twee fouten van Cowboys-quarterback Dak Prescott stond de thuisploeg bij rust achter. In de tweede helft herstelde Prescott zich geweldig en had met twee touchdownpasses een groot aandeel in de ommekeer. Tegen het einde van de wedstrijd keken de Cowboys zelfs tegen een voorsprong van 15 punten aan. De Giants konden de schade alleen nog beperken en zo won Dallas Cowboys met 28-20 om aansluiting te houden met de absoute top. In New York gaat het zicht op de play-offs enigszins verloren.

Vikings - Patriots

Ook de Patriots hadden de weg omhoog ingeslagen met vijf overwinningen in de laatste zes wedstrijden. Toch stonden ze nog altijd onderaan de AFC East en dan is een wedstrijd in Minnesota geen fijne krachtmeting. De Vikings verloren namelijk pas twee keer dit seizoen en dulden alleen Philadelphia Eagles voor zich in de gehele NFL. Goed nieuws voor de Patriots was dan wel dat de Vikings in het weekend nog 40-3 verloren van Dallas Cowboys en het vertrouwen wellicht gebroken was.

Tijdens de wedstrijd bleek dat voor de verdediging van Minnesota wel, want het incasseerde in een op-en-neer golvende wedstrijd liefst 26 punten nog voor het laatste kwart. Toch bleek de aanval wel het vertrouwen teruggevonden te hebben na de kansloze pot eerder in de week. Zij scoren namelijk ook 26 punten in de eerste drie kwarten en zo wordt het vierde kwart met een 26-26 tussenstand ontzettend interessant. Uiteindelijk bleken de Vikings net iets meer kwaliteit te hebben en kon een van de uitblinkende receivers de winnende touchdown vangen voor de 33-26 overwinning.

Daarmee blijft Minnesota Vikings overtuigen en is het heel dicht bij winst van de NFC North-divisie en daarmee de play-offs. Voor New England Patriots worden die play-offs intussen een lastig verhaal.