<
>

NFL: Kelce bezorgt Chiefs met drie touchdowns belangrijke zege op Chargers

Met nog 31 seconden te gaan was het tight end Travis Kelce die Kansas City Chiefs met zijn derde touchdown van de wedstrijd langs Los Angeles Chargers hielp: 30-27.

De Chiefs hebben nu drie wedstrijden voorsprong op de Chargers, die tweede staan, in de AFC West en gaan daarmee dus vrij zorgeloos aan kop in de divisie.

Kelce is de derde tight end in het Super Bowl-tijdperk die in een seizoen meerdere wedstrijden heeft waarin hij drie touchdowns scoort. Kelce was dit seizoen in tien wedstrijden al goed voor elf touchdowns. Hij komt daarmee gelijk met Tyler Eifert, die dat aantal in 2015 bereikte binnen tien wedstrijden. De enige tight end die dat beter deed was Julius Thomas, die bij de Broncos in de eerste tien wedstrijden tot twaalf receiving touchdowns kwam.

Patterson recordboeken in met touchdown

Cordarrelle Patterson heeft het record voor meeste kick-off returns voor een touchdown in een carrière verbroken. De speler van Atlanta Falcons deed dat zondag voor de negende keer in z'n loopbaan.

Bij een 17-7 achterstand tegen Chicago Bears ontving hij de bal in de eigen endzone en ging hij als een warm mes door de boter. Hij was ongrijpbaar voor de Bears en zo pakte Flash spectaculair een nieuw record.

De touchdown leidde een mooie comeback in: de Falcons wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 27-24.

Cowboys walsen over Vikings heen

Dallas Cowboys beleefde een erg eenvoudige wedstrijd tegen Minnesota Vikings. De bezoekers liepen steeds verder weg en wonnen uiteindelijk met maar liefst 3-40.

Ezekiel Elliot en Tony Pollard waren beiden belangrijk met twee touchdowns. Quarterback Dak Presscot kwam in de wedstrijd tot twee touchdown passes en 276 passing yards.

Een pijnlijke nederlaag voor de Vikings die nog altijd aan kop gaan in de NFC North Division. De Cowboys staan tweede in de NFC East en zetten iets meer druk op de nummer één Philadelphia Eagles.