<
>

Ongekende spanning bovenin de NFL

Timothy T Ludwig / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Op zondagavond kwamen meerdere van de koplopers uit de NFL in actie. Zij strijden met elkaar om de de tweede plaats op de ranglijst achter het nog altijd ongeslagen Philadelphia Eagles.

Bills - Vikings

Zo stond in Buffalo de wedstrijd tussen de Bills en Minnesota Vikings op het programma. De Vikings stapten afgelopen week nog over Buffalo Bills heen door voor de zevende keer in acht wedstrijden te winnen, terwijl de topfavoriet uit Buffalo zelf voor de tweede keer in het seizoen verloor.

Ook in het onderlinge duel lijkt de wedstrijd al snel in de richting van de Vikings te vallen met de vroege 7-0 voorsprong. Devin Singletary ging dit alleen niet accepteren en draaide eigenhandig de score om met twee touchdowns voor de Bills. Daarna leek er voor de thuisploeg niets meer aan de hand en hielden ze lange tijd een ruime voorsprong in handen. Toch ging het in het laatste kwart mis nadat de Vikings al terug waren gekomen tot een tussenstand van 27-23 in het voordeel van de Bills.

De thuisploeg leek via Josh Allen de wedstrijd te kunnen beslissen, maar de quarterback gooide een interceptie. Uit het daarop volgende balbezit voor de ploeg uit Minnesota volgde een bizarre slotfase. Eerst leken de Vikings de touchdown te scoren, maar na een betere blik van de scheidsrechters besloten ze toch dat de bal een halve meter te kort kwam. Ook uit de nieuwe poging lukte het ze niet om te scoren en dus ging het balbezit weer over naar de Bills, die daarmee de overwinning binnen leken te hebben. Toch ging ook dat weer mis. Bij de eerste aanval daarna liet Allen de bal vallen in de eigen endzone, waardoor de Vikings de bal konden oppikken voor de touchdown.

Met een voorsprong van 30-27 leek de wedstrijd nu alsnog beslist, maar dan in het voordeel van Minnesota Vikings. Josh Allen stak alleen binnen enkele seconden het veld over en wist de fieldgoal te forceren. De trap was raak en dus moest er na een 30-30 gelijkspel een verlenging aan te pas komen. Daar kwamen de Vikings weer net niet in de endzone terecht en door de fieldgoal mocht ook Buffalo Bills nog een keer aanvallen. Dat leek heel goed te gaan tot de laatste worp van Josh Allen. Die eindigde in de handen van een verdediger van Minnesota Vikings dat daarmee de wedstrijd direct won.

Zo blijven de Vikings het beste team na Philadelphia Eagles met acht overwinningen en een enkele nederlaag. 'Topfavoriet' Buffalo Bills zakt verder weg met een derde nederlaag in negen wedstrijden.

Chiefs - Jaguars

Voor Kansas City Chiefs was dat de kans om over Buffalo Bills heen te stappen. Dat hoefde ze geen twee keer te horen, want al voor rust stond er een 20-0 voorsprong op het bord tegen Jacksonville Jaguars. Uiteindelijk zou Patrick Mahomes vier verschillende ploeggenoten vinden voor vier touchdowns en de 27-17 overwinning. Daarmee komen de Chiefs op zeven overwinningen uit negen wedstrijden en blijven ze een van de topfavorieten om de Super Bowl.

Giants - Texans

Dat zelfde aantal overwinningen kon er in New York behaald worden door de Giants, die verrassend goed bezig zijn dit seizoen. Zij namen het in eigen huis op tegen het zwakke Houston Texans en deden dan ook wat ze moesten doen. Direct aan het begin van de wedstrijd pakte de Giants de voorsprong en die werd ook niet meer weggegeven. De ploeg uit New York won daardoor met 24-16 en stapten, net als de Chiefs, over Buffalo Bills heen.

Dolphins - Browns

Ook Miami Dolphins kon aansluiten bij de groep van zeven overwinningen, al verloren zij wel al drie keer. Ondanks een vroege achterstand draaiden de Dolphins de stand volledig om en hadden ze al bij rust een ruime voorsprong te pakken. Drie touchdownpasses van Tua Tagovailoa betekende uiteindelijk de ruime 39-17 overwinning en de aansluiting bij de absolute top van de NFL.

De NFL redzone is elke zondag vanaf 19.00 uur tot diep in de nacht te zien op ESPN 4.