<
>

Brady en de Buccaneers winnen in München

De allereerste NFL-wedstrijd in München is geëindigd in een 21-16 overwinning voor Tampa Bay Buccaneers. Tom Brady en zijn mannen kwamen in de eerste helft al op een ruime voorsprong en lange tijd leek er niks aan de hand. In het vierde kwart kwam Seattle Seahawks toch nog terug in de wedstrijd, maar wist de wedstrijd niet meer om te draaien. Brady blijft daardoor ongeslagen in internationale wedstrijden in zijn carrière.

De wedstrijd in München kwam in het eerste kwart maar moeizaam van de grond. Beide ploegen kwamen niet op elkaars helft terecht en moesten steeds al vroeg de bal terugschieten naar de tegenstander. In het tweede kwart kwam daar direct verandering in. Heel even leek Brady opnieuw slecht te starten en een interceptie te gooien, maar met wat geluk kreeg hij een herkansing en dat moet je de Greatest Of All Time niet gunnen. Met zijn volgende worp vond hij namelijk direct Julio Jones om Tampa Bay Buccaneers vroeg in het tweede kwart op een 7-0 voorsprong te zetten.

Richting het eind van datzelfde kwart lukte het Brady nogmaals om tot de endzone van Seattle Seahawks te komen. Met een strakke worp dwars door de verdediging van de Seahawks heen bracht hij zijn ploeg op slechts enkele yards. Met een running back als Leonard Fournette was het dan vervolgens geen probleem om, in twee pogingen de tweede touchdown binnen te lopen. Doordat aan de andere kant Geno Smith nog altijd niet op de helft van de Buccaneers kon komen, was de stand bij rust dan ook een overtuigende 14-0 in het voordeel van de ploeg uit Tampa Bay.

In de tweede helft wist Smith met zijn Seahawks toch steeds wat verder op te schuiven op het veld, maar de endzone kon tot irritatie van velen maar niet gevonden worden. Aangezien de ploeg uit Seattle om die reden niet verder komt dan een fieldgoal en de Buccaneers met Brady als wide receiver ook niks kunnen uitrichten, blijft de voorsprong ook na het derde kwart overtuigend in het voordeel van Tampa Bay.

Net als in de eerste helft wachtte Brady voor het tweede gedeelte van de helft om los te komen. Ook in het vierde kwart startte hij direct aan een geweldige aanval die hij dan ook besloot met een touchdownpass op Chris Godwin om de wedstrijd zo goed als te beslissen. Met een stand van 21-3 in het voordeel van de Buccaneers werd het namelijk wel heel lastig voor de Seahawks.

Toch vochten zij terug met een touchdown van Tyler Lockett en voldoende tijd op het bord. Brady wist zijn ploeggenoten niet meer te vinden en dus konden de Seahawks opnieuw de aanval in. Weer bleek dit succesvol, dit keer met een touchdown van Marquise Goodwin. Door de nieuwe stand van 21-16 en nog een kleine vier minuten op het bord werd de eerste NFL-wedstrijd in Duitsland toch ineens weer ontzettend spannend. Maar Brady laat met al zijn ervaring de klok rustig uitlopen en de seahawks komen er niet meer aan te pas in de slotfase.

Daardoor wint Tampa Bay Buccaneers in München van Seattle Seahawks en komen ze op vijf overwinningen uit vijf wedstrijden dit seizoen. Brady lijkt eindelijk in vorm en zou toch weer een groot gevaar kunnen zijn voor de gehele NFL in de play-offs.