<
>

Spektakel in de NFL: Hoofdrol voor Mahomes en Brady, Bills en Packers verliezen

In de NFL hebben quarterbacks Patrick Mahomes en Tom Brady een hoofdrol opgeëist. Zo bereikte Brady een mijlpaal tegen Los Angeles Rams en redde Mahomes Kansas City Chiefs tijdens de strijd met Tennessee Titans.

Er gebeurde nog veel meer tijdens deze ronde in NFL. Zo hebben Buffalo Bills en Green Bay Packers een nederlaag geleden, terwijl Minnesota Vikings en Miami Dolphins op het nippertje wisten te ontsnappen.

Chiefs - Titans

Kansas City Chiefs keek lang tegen een achterstand aan nadat Tennessee Titans de wedstrijd had overgenomen. Zo stond het bij het ingaan van het vierde kwart 9-17. In dat laatste kwart was het quarterback Patrick Mahomes die eigenhandig een nederlaag voorkwam. Zo bereikte hij eerst zelf de end zone, waardoor de Chiefs terugkwamen tot 15-17 en even later deed hij datzelfde voor de twee-punt conversie.

Door hem gingen de teams naar overtime en in die extra tijd wisten de Chiefs er zelfs nog een overwinning uit te slepen. Een field goal van Harrison Butker gaf uiteindelijk de doorslag: 20-17. De Chiefs kwamen met deze zege op zes overwinningen uit acht wedstrijden en gaan daarmee aan de leiding in de AFC West Division.

Buccanneers - Rams

Waar Kansas City op Mahomes kon rekenen, was het bij Tampa Bay Tom Brady die tegen Los Angeles Rams in de schijnwerpers stond. De legendarische quarterback bereikte een mijlpaal. Zo werd hij de eerste speler in de NFL die de grens van 100.000 pass yards overschreed. Hij deed dat in het tweede kwart met een 15-yard pass op Leonard Fournette. Toch was het een ander moment dat nog veel belangrijker was.

Met nog minder dan een minuut op de klok vond Brady rookie tight end Cade Otton, die vervolgens de zege voor de Buccanneers bezegelde met een 1-yard touchdown. Brady werd op deze manier niet alleen de eerste quarterback in de geschiedenis van de NFL die 100.000 passing yards overtrof. Hij noteerde ook zijn 43e comeback in het vierde kwart, waarmee hij Peyton Manning evenaarde. De Buccanneers wonnen met 16-13.

Jets - Bills

Misschien wel de grootste favoriet van dit seizoen, Buffalo Bills, verloor tot dusver alleen van Miami Dolphins. Verder werd er zes keer gewonnen, waaronder tegen het ijzersterke Kansas City Chiefs. Die ene nederlaag tot dusver leek een slippertje en Josh Allen en zijn mannen leken op een heel ander niveau te zitten dan hun tegenstanders. Ook tijdens de achtste wedstrijd van het seizoen was het begin veelbelovend. Quarterback Allen nam het heft in eigen handen en liep al snel twee keer de endzone in om zijn ploeg op voorsprong te zetten tegen New York Jets.

Maar de Jets, die al een verrassend sterk seizoen draaien, kwamen terug in de wedstrijd. Na de stand terug te hebben getrokken tot 14-14 wisten de Jets hun tegenstander goed tegen te houden. Allen bleef moeite houden met het vinden van ploeggenoten, maar kwam nu zelf ook niet meer aan rennen toe. Lange tijd bleef de wedstrijd dus op de gelijke stand hangen en werd het een wedstrijd van de fieldgoals. En de Jets wisten de fieldgoal op het juiste moment te scoren. Richting het eind van de wedstrijd kwamen ze er nog een laatste keer goed door en bezorgden met de fieldgoal een tweede nederlaag van het seizoen aan de absolute topfavoriet. Daarmee komen ze zelf ook op zes overwinningen uit negen wedstrijden.

Lions - Packers

Ondertussen was het die andere grote quarterback, Aaron Rodgers, die eveneens veel moeite kende met het vinden van de endzone. Hij verloor met zijn Green Bay Packers al vier keer op rij en het zelfvertrouwen was dus al niet behoorlijk hoog. Met drie onderscheppingen tegen Detroit Lions en een blessure voor het uitblinkende rookie Romeo Doubs, werd het ook in week 9 een hele zware opgave. Zeker doordat de Lions al snel de voorsprong pakte. Op het moment dat Rodgers wel de endzone wist te vinden en voor de twee extra punten wilde gaan, mislukte ook die poging en bleef er dus een achterstand op het scorebord.

Daardoor wonnen de Lions uiteindelijk met 15-9 voor de tweede overwinning van het seizoen. Dat terwijl de Packers voor de vijfde keer op rij verloren en daarmee al op zes nederlagen en slechts drie overwinningen staan.

Commanders - Vikings

Daarmee was het de zware avond voor de quarterbacks nog niet voorbij, want ook Kirk Cousins van Minnesota Vikings vond zijn teamgenoten maar moeilijk. Na een vroege touchdown voor de voorsprong, bleven de nieuwe punten lange tijd uit. Daardoor kon Washington Commanders bouwen aan een overtuigende voorsprong. Het leek erop dat de verrassend sterke Vikings tegen een onverwachte nederlaag aan zouden lopen.

In het laatste kwart stond er een 17-7 voorsprong voor de thuisploeg op het bord, maar binnen een paar minuten werd die stand weer gelijk getrokken. Kirk Cousins wist zijn favoriete ploeggenoot, Justin Jefferson, weer te vinden en dus begon het weer te lopen. Met de allerlaatste actie van de wedstrijd werd de wedstrijd toch nog over de streep getrokken door de winnende fieldgoal en dus stappen de Vikings met zeven overwinningen over hun concurrenten heen op de ranglijst.

Joe Mixon

Ook verliezend finalist Cincinnati Bengals kwam in actie en won overtuigend van Carolina Panthers met 42-21. Dat kwam onder andere door Joe Mixon, die liefst vijf touchdowns scoorde. Daarvan scoorde hij er vier(!) in de eerste helft.